X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Poczatki badania szyjki
Odpowiedz

Poczatki badania szyjki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Elena91 Debiutantka

Wysłany: 5 listopada 2017, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęłam badać szyjkę dopiero od kilku dni.
    Wczoraj wieczorem jeszcze ja łatwo mogłam palcami zbadać. Na czubku lekki kółko jakby o średnicy 2 mm na wyczucie. Wilgotność. Czy miękka czy twarda narazie nie mam porównania. Tylko mam co 25-26 dni.
    W tym miesiącu na ovu obliczyłam mi że cykl dłuższy. Według liczenia co 25-26 dni to już powinnam mieć okres. Temperatura spadła lekko. A dziś rano szyjka ledwo co ja mogłam dotknąć była tak daleko. Za to też takie kółko wyczułam. Niecwirm czy taka wielkość to otwarta czy zamkniętą. Dopiero się uczę. Śluz dziś mam biały lepki bez zapachu lekko rozciagliwy.
    Czemu szyjka dziś tak daleko?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2017, 08:47

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ