X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Poczatki badania szyjki
Odpowiedz

Poczatki badania szyjki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Elena91 Debiutantka

Wysłany: 5 listopada 2017, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęłam badać szyjkę dopiero od kilku dni.
    Wczoraj wieczorem jeszcze ja łatwo mogłam palcami zbadać. Na czubku lekki kółko jakby o średnicy 2 mm na wyczucie. Wilgotność. Czy miękka czy twarda narazie nie mam porównania. Tylko mam co 25-26 dni.
    W tym miesiącu na ovu obliczyłam mi że cykl dłuższy. Według liczenia co 25-26 dni to już powinnam mieć okres. Temperatura spadła lekko. A dziś rano szyjka ledwo co ja mogłam dotknąć była tak daleko. Za to też takie kółko wyczułam. Niecwirm czy taka wielkość to otwarta czy zamkniętą. Dopiero się uczę. Śluz dziś mam biały lepki bez zapachu lekko rozciagliwy.
    Czemu szyjka dziś tak daleko?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2017, 08:47

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ