Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Pozytywne testy a spadek temperatury
Odpowiedz

Pozytywne testy a spadek temperatury

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Cat Debiutantka

Wysłany: 14 grudnia 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, proszę o pomoc w sprawie, która trochę mnie niepokoi. Dziś jestem w 13 dniu po owulacji. Od prawdopodobnego spadku implementayjnego temperatura utrzymywała się ponad 37 stopni. W 11 i 12 dniu po owulacji robiłam testy z moczu i wyszły pozytywne. W 12 dniu zrobiłam też betę - wynik 100.46. W tym dniu zaczęła mi spadać temperatura, dziś jest już poniżej 37, czy to coś niepokojącego? Czy to oznacza, że zbliża się okres?

ckais65goza41cq9.png
  • Szyszunia 89 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też w pierwszej ciąży temperatura zaczęła spadać 13 dni po owu ale w nastepnych dniach znowu strzeliła do góry. Na Twoim miejscu bym się nie przejmowała. Możesz zrobić betę żeby sprawdzić czy dobrze rośnie :)

Anet.kaa lubi tę wiadomość

atdc3e5eldv1f00y.png

1o4u43asxvsm0aw6.png

• julka_kulka Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cat wrote:
    Witajcie, proszę o pomoc w sprawie, która trochę mnie niepokoi. Dziś jestem w 13 dniu po owulacji. Od prawdopodobnego spadku implementayjnego temperatura utrzymywała się ponad 37 stopni. W 11 i 12 dniu po owulacji robiłam testy z moczu i wyszły pozytywne. W 12 dniu zrobiłam też betę - wynik 100.46. W tym dniu zaczęła mi spadać temperatura, dziś jest już poniżej 37, czy to coś niepokojącego? Czy to oznacza, że zbliża się okres?

Cat i jak u Ciebie? wszystko ok?

km5sgu9r4z5eztia.png

Czekamy na Ciebie <3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ