X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów różnice w tempkach
Odpowiedz

różnice w tempkach

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Mała Mia Debiutantka

Wysłany: 24 października 2013, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, mam pytanie. Jak bardzo może różnić się temperatura w ciągu doby? U mnie srednia temperatura mierzona rano to 36,0-36,3 a po owulacji 36,5, dziś rekord bo 36,6, a wieczorem mam 37,1- 37,3, to normalne? Oczywiście staram się o dzidzię, w tym miesiącu z monitoringiem, więc nie czekam na @.

0c8546aa7c8f8a0abcdcc80d89c4650a.png
  • Aniulka Ekspertka

Wysłany: 24 października 2013, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja też tak mam, wieczorem temp oscyluje koło 37 stopni a rano bliżej 36,5

ex2b9vvjc1a8dlo7.png[/url0975efaf2fd64ad1.png
    f2w3rjjgmre2apcb.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie mierzymy tempertaury w ciagu dnia bo to nic nie daje : wiadomo ze rano po spaniu ma sie nizsza a na wieczor i w ciagu dnia w gore idzie :)

zpbndf9hsafopz9u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2013, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mia wrote:
    Witam, mam pytanie. Jak bardzo może różnić się temperatura w ciągu doby? U mnie srednia temperatura mierzona rano to 36,0-36,3 a po owulacji 36,5, dziś rekord bo 36,6, a wieczorem mam 37,1- 37,3, to normalne? Oczywiście staram się o dzidzię, w tym miesiącu z monitoringiem, więc nie czekam na @.

Mała Mia zbadaj tarczycę, tak niskie temperatury wskazują często na niedoczynność.

• Unlike Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie różnice są zupełnie normalne. W ciągu dnia robisz wiele rzeczy, jesteś w ciągłym ruchu, ciało pracuje, układ krwionośny także i temperatura rośnie. Ja np. jestem nisko ciśnieniowcem, więc za dnia mam koło 36.6/7, a rano to i 35.6 jest u mnie normą ;)

48f411ed51.png
  • Mała Mia Debiutantka

Wysłany: 24 października 2013, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Unlike ja też niskociśnieniowiec, z reguły 90/60lub 80/50, tylko w ciąży miałam 120/80 :) a jak myślicie jest jakas szansa na fasolkę jak temperatura najwyższa to 36,6?

0c8546aa7c8f8a0abcdcc80d89c4650a.png
  • azja1990 Debiutantka

Wysłany: 24 października 2013, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jest powiedziane, że w ciąży musi być np 37st :) Po prostu temperatura musi się utrzymywać na poziomie twoich wyższych :)
    Ja z rana w pierwszej fazie cyklu mam okolo 36.3-36.5 więc też nie za wysoką, a z tarczycą wszystko ok. A i ciśnienie mam dobre. Za to w drugiej fazie przeważnie moja temperatura rano kręci się około 36,8 a około 3-5 dni przed @ dobija nawet do 37,1.

• Pola lola Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2013, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a powiedzcie mi czy temperatura w poszvzegolnych cyklach moze sie roznic? Np zazwyczaj temp 36,6 byla juz u mnie z tych wyzszych. Przed skokiem najwyzsza z nizszych 36,4. Czy w nadtepnym cyklu moze sie to przesunac? Np ze wyzsza temperatura bedzie juz 36,5? Prosze pomozcie bo juz glupieje na calego :-)

• vanessa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze jest, że występuje faza niższych i wyższych temperatur i nie ma co się wygłupiać i porównywać temperatury w poszczególnych cyklach przecież dla staraczki najważniejsza jest owulacja a tempka z poprzednich cykli nie ma nic wspólnego z jajeczkowaniem w "tym" cyklu. Lepiej zwrócić uwagę na istotne wskaźniki płodności np. jakość śluzu.
    No i przede wszystkim mierzyć jednym termometrem, bo nie ma termometrów o takiej samej czułości...

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • Kokilka Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2013, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też mam pytanie. Jestem około 1 dnia przed @. Niestety nie dałam rady dzisiaj rano zmierzyć temperatury. Więc nie wiem czy był spadek czy nie. Wczoraj był, ale niewielki. Przed chwilą z ciekawości zmierzyłam i mam 37.3. No i się zastanawiam czy jest jakaś szansa... Wiem, nie powinnam kombinować, bo taka wieczorna temperatura nijak się ma do tych porannych... Ale może jednak? Najgorsze to czekanie i niepewność

• vanessa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama sobie odpowiedziałaś "wieczorna nijak się ma do tych porannych" więc nie kombinuj co ma być to będzie...

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ