X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Skok przed owulacja

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nuteczka1337 Koleżanka

Wysłany: 7 lutego 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc ,zdarzyło się może którejś z Was że owulacja nastąpiła po skoku temperatury np.3 dni później?? U mnie był skok i tego dnia plodny śluz a dopiero później mega pozytywny test owulacyjny i tez plodny śluz. Dopiero dzis stał się kremowy..

• Nuteczka1337 Koleżanka

Wysłany: 8 lutego 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę nie zdarzyło się cos takiego żadnej z Was ? :(

• Guniaczek Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się zdarzyło, 2 dni po skoku.
    W sobotę rano miałam skos, koło południa byłam u lekarza, powiedział, że jest pęcherzyk owulacyjny, ale na jego oko owulacja będzie za 2-3 dni (na moje hasło, że przecież miałam skok ;) zaśmiał się tylko i powiedział, że 3 dni przed i 3 dni po równie dobrze może być owulacja, a w ogóle to niestety jest jednak loteria). W poniedziałek miałam pozytywny test i kłucie w okolicy jajnika.

Miałam też raz sytuację taką, że wykres był idealny, skok wtedy keidy się spodziewałam, później wyższe tempki. 2 dni przed terminem byłam u gina i miałam pęcherzyk owulacyjny. Okres spóźnił się 2 tyg, a dodam, że w badaniach wszystkie hormony mam pięknie.

Mój gin powtarza, że kobieta jest płodna zawsze i żadnymi badaniami temperatury nie możemy w 100% stwierdzić kiedy była owulacja.

starania od 2013 r.
    mąż:
    - morfologia 1-2%,
    - 2 operacje ŻPN,
    - hormony, suple, dieta, sport

ja - 2021 wyszło, że:
    - KIR Bx - brak implantacyjnych,
    - TNF alfa ↑
    - białko S ↓
    - MTHFR - homozygota CC

Genetyka ok

2015 nieudane IVF, jeden zarodek
    - 24.07.2020 2 trzydniowce - beta 0
    - 15.10.2020 transfer 4AA - beta 0
    - 19.03.2021 transfer 4AA - beta 0
    - 26.10.2021 transfer 4AA - beta 0 (Fraxiparine,
    Zarzio, Encorton, Acard)
    - 27.04 transfer 3BA - (encorton, accofil, acard, neoparin)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ