X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Skoki bhcg

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Lexo24 Koleżanka

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej mam pewien problem z bhcg. Cała sytuacja jest dziwna, i nikt nie wie o co chodzi, może któraś z Was tak miała :
    28 lipca zrobiłam test ciążowy czułość 10 - pozytywny
    30.07- bhcg 1.13
    1.08- bhcg 0.22
    10.08 - bhcg 1.62
    13.08 - 10.75*
    * dwa razy laboratorium sprawdzało ta sama próbkę i raz wyszło 10.75 drugi 10.30
    15.08- test ciążowy z porannego moczu o czułości 10 negatywny

Badania:
    12.08 usg na izbie przyjęć : endometrium 15.6mm, ciałko żółte obecne ( badanie przeprowadzone przez rezydenta)
    14.08 usg u prywatnego ginekologa : endometrium "okresowe" grubość 8mm. Brak ciałka żółtego, wykluczenie ciąży

Wszystkie bhcg były wykonane w tym samym laboratorium...
    Ciaza pozamaciczna wykluczona..

Ktoś ma pomysł co to wszystko oznacza?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inne hormony badane?
    Beta nie zawsze pokazuje ciążę. Może też zwiastować problemy zdrowotne.

Nie brałaś żadnych leków?
    Są niektóre które podwyższają betę.

• Lexo24 Koleżanka

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie żadnych leków zdrowa jak ryba jestem, wszystkie inne badania w normie...
    Albo był błąd w laboratorium i pomylili próbki, może krew źle pobrana, nie wiem ale już zmęczona tym wszystkim jestem....blagam Was o radę bo dostanę świrka :(

• Lexo24 Koleżanka

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo był błąd w laboratorium i pomylili próbki, może krew źle pobrana, nie wiem ale już zmęczona tym wszystkim jestem....blagam Was o radę bo dostanę świrka :(

• Lexo24 Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Lexo24 Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem w którym dc jesteś i jaki jest wykres ale:

2dc:
    Lh, fsh, estradiol, prolaktyna,
    Tsh, ft3, ft4,
    Kwas foliowy, wit D, B6, B12, homocysteina

7- 14dc:
    Lh, estradiol

7dpo:
    Progesteron

Może tutaj jest haczyk gdzieś.

A na pewno to było ciałko? Ja mam przeważnie ciałka krwotoczne z których robią się torbiele. One czasami podnoszą betę. Możesz zbadać jeszcze HE4 i CA125- żeby wykluczyć nowotwór jajnika jeśli tyle czasu masz ten 'pęcherzyk/ ciałko'.

Ja miałam taką sytuację że 1 gin mówiła że to pęcherzyk. Dała zastrzyk. Gin 2 stwierdziła torbiel dermoidalną i wysyłała na laparo. Gin 3 trafiła i okazała się to zwykła torbiel krwotoczna która była przez 2 cykle.

Badaj się i nie polegaj tylko na lekarzach ;)

• Lexo24 Koleżanka

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie sprawę ujmując to pierwszy taki wybryk mojego organizmu. Normalnie cykle były takie same 33dni, @ jak w szwajcarskim zegarku, sama nic już nie wiem ;)
    Cała ta sytuacja mnie męczy już

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochana to dziwne, może byłą to ciąża biochemiczna?

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Lexo24 Koleżanka

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 02:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem dzisiaj bhcg 321.70.... Co ja o tym wszystkim mam myśleć?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdzać dalej betę i znaleźć ogarniętego lekarza.
    A ta beta to który dpt?

• Lexo24 Koleżanka

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    16 dzień po spodziewanej @

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ