X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Spadek temperatury po ovu
Odpowiedz

Spadek temperatury po ovu

  • AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Lena85 Autorytet
    Postów: 736 368

    Wysłany: 12 grudnia 2018, 08:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszę pomóżcie mi w interpretacji wykresu-temperatur.
    Moja temperatura po wykrytej owulacji spada sukcesywnie kazdego dnia (ani razu nie wzrosla). Pik temp 36.9 potem 36.7 2x 36.6 a dzisiaj 36.3. Co to moze oznaczac? Czy temp po owulacji nie powinna rosnac? U mnie codziennie niższa

    02.2016 całkowite usunięcie tarczycy (Letrox 150)
    08.2018 rozpoczynamy starania

    AMH: 08.2021 - 2.26;
    04.2022 - 2.70
    3 x IUI nieudane
    nasienie - w normie
    stres oksydacyjny - ok
    SCD - 23%
    Kariotypy - prawidłowe
    "wrogi śluz"
    J.prawy niedrożny
    Mutacje MTHFR hetero i PAI 1 homo
    KIR AA
    komórki NK 25%
    cytokiny - ok

    I procedura in vitro
    10.2021- stymulacja przerwana ☹️
    11.2021 - druga stymulacja
    12 pobranych, 7 zapłodnionych
    2❄️ 3BB
    12.2021 transfer ❄️, beta <1.10 ☹️
    02.2022 transfer ❄️, beta (+) 😁
    7tc 😢 (-)

    II procedura in vitro 07.2022 stymulacja
  • Lena85 Autorytet
    Postów: 736 368

    Wysłany: 12 grudnia 2018, 09:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didam tylko, że okres powinnam distac za ok. 8 dni. Martwi mnie to, że temp nie rosnie tylko z dnia na dzien spada.

    ona17 lubi tę wiadomość

    02.2016 całkowite usunięcie tarczycy (Letrox 150)
    08.2018 rozpoczynamy starania

    AMH: 08.2021 - 2.26;
    04.2022 - 2.70
    3 x IUI nieudane
    nasienie - w normie
    stres oksydacyjny - ok
    SCD - 23%
    Kariotypy - prawidłowe
    "wrogi śluz"
    J.prawy niedrożny
    Mutacje MTHFR hetero i PAI 1 homo
    KIR AA
    komórki NK 25%
    cytokiny - ok

    I procedura in vitro
    10.2021- stymulacja przerwana ☹️
    11.2021 - druga stymulacja
    12 pobranych, 7 zapłodnionych
    2❄️ 3BB
    12.2021 transfer ❄️, beta <1.10 ☹️
    02.2022 transfer ❄️, beta (+) 😁
    7tc 😢 (-)

    II procedura in vitro 07.2022 stymulacja
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11234

    Wysłany: 12 grudnia 2018, 15:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena85 wrote:
    Dziewczyny proszę pomóżcie mi w interpretacji wykresu-temperatur.
    Moja temperatura po wykrytej owulacji spada sukcesywnie kazdego dnia (ani razu nie wzrosla). Pik temp 36.9 potem 36.7 2x 36.6 a dzisiaj 36.3. Co to moze oznaczac? Czy temp po owulacji nie powinna rosnac? U mnie codziennie niższa
    Możesz mieć niedomogę ciałka żółtego. Sprawdź sobie poziom progesteronu tydzień po owulacji. Ja też mam takie spadki i dostałam duphaston od 3dpo i progesteron 100 od 7dpo.

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Lena85 Autorytet
    Postów: 736 368

    Wysłany: 12 grudnia 2018, 16:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedz. Zbadam w piatek progesteron. Ale ostatnio jak bylam u mojej gin to stwierdzila ze nie ma pitrzeby badania bo estradiol lh i fsh w pierwszej fazie i polowie cyklu mialam ok. Wiec odpuscilam. To moj pierwszy cykl kiedy mierze temp.

    02.2016 całkowite usunięcie tarczycy (Letrox 150)
    08.2018 rozpoczynamy starania

    AMH: 08.2021 - 2.26;
    04.2022 - 2.70
    3 x IUI nieudane
    nasienie - w normie
    stres oksydacyjny - ok
    SCD - 23%
    Kariotypy - prawidłowe
    "wrogi śluz"
    J.prawy niedrożny
    Mutacje MTHFR hetero i PAI 1 homo
    KIR AA
    komórki NK 25%
    cytokiny - ok

    I procedura in vitro
    10.2021- stymulacja przerwana ☹️
    11.2021 - druga stymulacja
    12 pobranych, 7 zapłodnionych
    2❄️ 3BB
    12.2021 transfer ❄️, beta <1.10 ☹️
    02.2022 transfer ❄️, beta (+) 😁
    7tc 😢 (-)

    II procedura in vitro 07.2022 stymulacja
  • Lena85 Autorytet
    Postów: 736 368

    Wysłany: 12 grudnia 2018, 17:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA a jaka dawke Duphastonu dziennie bierzesz? Tzn ile tabletek ile razy dziennie?

    02.2016 całkowite usunięcie tarczycy (Letrox 150)
    08.2018 rozpoczynamy starania

    AMH: 08.2021 - 2.26;
    04.2022 - 2.70
    3 x IUI nieudane
    nasienie - w normie
    stres oksydacyjny - ok
    SCD - 23%
    Kariotypy - prawidłowe
    "wrogi śluz"
    J.prawy niedrożny
    Mutacje MTHFR hetero i PAI 1 homo
    KIR AA
    komórki NK 25%
    cytokiny - ok

    I procedura in vitro
    10.2021- stymulacja przerwana ☹️
    11.2021 - druga stymulacja
    12 pobranych, 7 zapłodnionych
    2❄️ 3BB
    12.2021 transfer ❄️, beta <1.10 ☹️
    02.2022 transfer ❄️, beta (+) 😁
    7tc 😢 (-)

    II procedura in vitro 07.2022 stymulacja
  • m_d_f Autorytet
    Postów: 1772 766

    Wysłany: 12 grudnia 2018, 20:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałaś potwierdzoną owulację monitoringiem?

    Starania o drugie dziecko

    HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

    Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

    Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

    Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11234

    Wysłany: 13 grudnia 2018, 07:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena85 wrote:
    MonikA a jaka dawke Duphastonu dziennie bierzesz? Tzn ile tabletek ile razy dziennie?
    Biorę 1 tabletkę wieczorem u potem dokładam jeszcze 1 tabletkę progesteronu 100. Od 2-5dc biorę też Clostibegyt na przyspieszenie owulacji i być może on też w jakimś stopniu wpływa na progesteron. W poprzednim cyklu trzymałam temperaturę jeszcze przez kilka dni po owu a potem zaczęła skokowo spadać aż do @. Faza lutealna koło 12 dni no wychodzi, więc niby norma. Jednak lekarka dąży do tego, żeby przez te 12 dni temp była względnie stała i wysoka, bez skoków

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Lena85 Autorytet
    Postów: 736 368

    Wysłany: 13 grudnia 2018, 10:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owulacji nie mialam potwierdzonej monitoringiem. Ale przy poprzednim cyklu Gin widziala "piekny" pecherzyk dominujacy i ze "cos zaczyna sie dziac". To byl 17 dc. Wydaje mi sie ze to dosc późno na owulacje jak na mnie bo 9 dni pozniej dostalam @. Mozliwe ze po prostu ten pecherzyk nie pękł. Cykle mam regularne w miare...26-27 dni.
    Dzis temp wzrosla o 0.1 do 36.5
    Jutro pojde zbadac ten progesteron. Dodam jeszcze ze jestem po calkowitym usunieciu tarczycy...w ubieglym miesiacu wynik ponizej normy 0.034 i zwiekszona dawka Letroxu. Jutro zbadam tez TSH ale powinnobyc ok.

    02.2016 całkowite usunięcie tarczycy (Letrox 150)
    08.2018 rozpoczynamy starania

    AMH: 08.2021 - 2.26;
    04.2022 - 2.70
    3 x IUI nieudane
    nasienie - w normie
    stres oksydacyjny - ok
    SCD - 23%
    Kariotypy - prawidłowe
    "wrogi śluz"
    J.prawy niedrożny
    Mutacje MTHFR hetero i PAI 1 homo
    KIR AA
    komórki NK 25%
    cytokiny - ok

    I procedura in vitro
    10.2021- stymulacja przerwana ☹️
    11.2021 - druga stymulacja
    12 pobranych, 7 zapłodnionych
    2❄️ 3BB
    12.2021 transfer ❄️, beta <1.10 ☹️
    02.2022 transfer ❄️, beta (+) 😁
    7tc 😢 (-)

    II procedura in vitro 07.2022 stymulacja
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ