X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Spóźniająca się @ a niska temperatura
Odpowiedz

Spóźniająca się @ a niska temperatura

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słuchajcie dziś mierzyłam temp. pierwszy raz. 5 dni spóźnia mi się @ a temp. 36,2... co mam sądzić? nigdy się nie spóźniała...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2014, 18:53

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • Asta Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorazowy pomiar niewiele wnosi. Może być tak, że należysz do grupy osób o niskich temperaturach i wtedy u Ciebie faza niższych temperatur to 35 stopni z groszem i dla Ciebie 36,2 to faza wyższych temperatur (a dzisiejsza tempka może wskazywać na ciążę, jeżeli podjęte zostały starania). Drugą możliwością jest (rzadki, bo rzadki, ale niewykluczony) cykl bezmiesiączkowy ( http://www.rodzina-naturalnie.home.pl/www/index.php/instrukcja/#cyklebezmiesiaczkowe ).

Najlepiej zrobić test (najwyższą pewność daje badanie z krwi beta hcg), by potwierdzić, bądź wykluczyć ciążę.

Mój Aniołek (6tc) - 19.10.2012
    d92562f68b.png
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no zrobiłam i druga kreska blada... ale wyraźna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2014, 19:37

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • Asta Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję! :)

Mój Aniołek (6tc) - 19.10.2012
    d92562f68b.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ