Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

wykres temperatur

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ryba1985 Koleżanka

Wysłany: 9 marca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja stała temperatura w pierwszej fazie wynosi 36,7. od czasu owulacji temperatura utrzymuje się na 37,1. Czy taki wzrost może oznaczać ciążę? Dziękuję za odpowiedź.

85999n73ze96h91v.png
  • Ryba1985 Koleżanka

Wysłany: 9 marca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla jasnosci inteerpretacji, oto wykres... :)

https://ovufriend.pl/wykres,81612c096a645abb4fc1050d2695bf52.html

85999n73ze96h91v.png
  • Anja89 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żaden wzrost nie oznacza ciąży, taka temp. może jedynie oznaczać, że z progesteronem wszystko ok. Szkoda sobie robić nadzieję, bo temp. może spaść z dnia na dzień. Najlepiej zrobić test kiedy przyjdzie na to pora.

svchvfxmiau6k2p0.png
  • Ryba1985 Koleżanka

Wysłany: 10 marca 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anja89 dziękuję bardzo za odpowiedź :) Ostatnim razem kiedy byłam w ciąży (poroniłam w 7tyg.) miałam właśnie taką temperaturę 37,1.
    Teraz zrobiłam betę i niestety wynik był ujemny.

85999n73ze96h91v.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ