Odpowiedz

Wyniki hormonów

Oceń ten wątek:
  • kayama Autorytet
    Postów: 2692 1937

    Wysłany: 1 lutego 2018, 22:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    FSH się waha, ja miałam też bardzo dużą różnicę w 2 cyklach. Niepokojące jest powyżej 12, wtedy zaczyna wyczerpywać się rezerwa jajnikowa.

    n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • rosz Koleżanka
    Postów: 38 3

    Wysłany: 2 lutego 2018, 06:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy taki poziom prolaktyny może mieć wpływ na estradiol i go obniżać?
    O czym świadczy podwyższony hormon DHEA-SO4?

  • Frufru Autorytet
    Postów: 1394 1005

    Wysłany: 7 lutego 2018, 08:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a co sądzicie o tym...
    4 d.c.


    LH 3,34 mIU/mL
    TSH 0,516 uIU/mL
    FSH 6,1 mIU/mL
    Estradiol 39 pg/mL
    Prolaktyna 15,5 ng/mL

    f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 lutego 2018, 11:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co sadzicie o tych wynikach zrobione w 21dc
    TSH-0,976
    FSH-4,84mlU/ml
    LH-9,88 mlU/ml
    ESTRADIOL-75,00 pg/ml
    PROGESTERON-5,00ng/ml
    PROLAKTYNA-24,55 ng/ml

  • kłot Autorytet
    Postów: 803 923

    Wysłany: 19 lutego 2018, 09:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ostatnio zrobiłam sobie badanie progesteronu w 7 dniu po owu (choć nie wiem czy wtedy dokładnie na 100% była owulacja), i w 22 dc. Wynik to 6,69 ng/ml..chyba strasznie niski. I w 2 fazie cyklu dziwne rzeczy zaczęły się dziać - jakies 4dpo zaczęło się plamienie i tak do samej @..której też nie jestem pewna- raz pojawia się krew a zaraz jakieś niewielkie suche skrzepy brązowawe :( Myślicie że to przez ten niski progesteron? z listopada mój progesteron jest ok i dlatego moja gin nic mi nie zapisała mimo że też miałam lekkie plamienia na parę (ok4 dni) przed @...

    cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
    Po ponad 2 latach starań
    16.01 BetaHCG - 195,10 <3
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
    Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r.
  • Joanna_blondi Ekspertka
    Postów: 249 95

    Wysłany: 19 lutego 2018, 12:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki wynik może świadczyć o niedomodze lutealnej, która też często objawia się plamieniem przedmiesiączkowym.

    Laura 6.11.2018
    km5suay3vjvn9wdg.png

    Aniołek (*)04.04.2017 12tc (poronienie zatrzymane)
  • elforia Przyjaciółka
    Postów: 119 47

    Wysłany: 19 lutego 2018, 22:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,

    Czy mogę prosić o pomoc
    Cykle mam średnio po 32-34 dni, ale raz po raz (co4/5miesiecy) mam cykle 40-50 dniowe

    Ostatnio lekarz powiedział, że moje jajniki maja wygląd policystycznych. Na USG 10 dni wczesniej (przed owu) jajniki były ok miały po 5-6 pęcherzyków i nie były powiększone.

    Zbadałam w 3dc
    FSH 3,62 mIU/ml norma f.folik. 3,5-12,5
    LH 9,59 mIU/ml norma f.folik 2,40-12,60
    Estradiol 36,19pg/ml norma f.folik 12,40-233,00
    PRL 11,30 ng/mL norma 4,79 - 23,30
    Testosteron 0,33 ng/mL norma 0,06-0,82
    TSH 1,84 biorę Letrox 25

    Co myślicie? Stosunek LH do FSH 2,6 świadczy o PCO?

    Co i kiedy jeszcze warto zbadać?

  • Goniąc marzenia Przyjaciółka
    Postów: 254 45

    Wysłany: 21 lutego 2018, 11:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki mogę prosić o interpretację wyników badań z 3dc:
    TSH 1,5416 (0,3500-4,9400)
    FT3 2,47 (1,45-3,48)
    Prolaktyna 3,17 (5,18-26,53)
    FT4 1,03 (0,70-1,48)

    Robione badania w 3 dniu cyklu bezpośrednio w czasie okresu,który przyszedł zaraz po ciąży biochemicznej.Dziękuje!

    zem3anlis7huurhv.png
  • KasiaO. Znajoma
    Postów: 22 2

    Wysłany: 21 lutego 2018, 14:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goniąc marzenia, tak na przyszłość, to nie musisz robić FT3 i FT4. TSH jest najczulszym i wystarczającym wskaźnikiem do ustalenia, czy z tarczycą wszystko ok. I na moje zupełnie nieeksperckie oko, te wyniki są dobre.

  • Goniąc marzenia Przyjaciółka
    Postów: 254 45

    Wysłany: 21 lutego 2018, 14:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za uwagi:)

    zem3anlis7huurhv.png
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Insulinooporność - zasady żywieniowe, dieta i objawy.

Czym jest insulinooporność? Insulinooporność a dieta - na czym polega zależność? Jak odżywiać się przy insulinooporności? Które produkty spożywcze warto włączyć do diety, a z których warto zrezygnować? Artykuł napisany przez Zosię i Anię z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego