X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Zakazane kosmetyki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • hehyna Koleżanka

Wysłany: 2 maja 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!
    Ostatnio malując paznokcie :P zauwazylam na buteleczce info "może niekorzystnie wpływać na płodność i działać teratogennie". Na pewno jest masa substancji ktorych nalezy unikac w tym szczegolnym dla nas okresie, dlatego mysle ze warto abysmy sie podzielily swoją wiedzą.

na mojej liście na pewno są:
    retinol, pochodne retinolu
    sera na porost rzęs z bimatoprostem
    lakiery do paznokci zawierajace formaldehyd
    parabeny (konserwanty)

Czy jest cos jeszcze czego nalezy unikac?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2016, 20:37

K.a.s.i.a lubi tę wiadomość

2e56aae1cc6912e06cab78183e454385.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O KURDE!!!!! Otworzyłaś mi oczy dziewczyno Kochana :) ja korzystam właśnie z takich "odżywek" Boże co ja sobie robiłam i dziwić się, że nie mogę zajść. Ciekawe w ilu procentach wpływają na płodność.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ