zmiana czasu, a godzina pomiaru temperatury
- 

Zastanawiam się czy jeżeli temperaturę mierzę o 6:30 to jutro, aby była wiarygodna powinnam ją mierzyć o 5:30 do końca cyklu, czy nadal o tej samej porze. Teoretycznie pomiar z 6:30 będzie dokonany o 7:30, mamy więc godzinę różnicy i taka temperatura może być zaburzona."Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
 Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
- 

Wszystko zależy od organizmu - u mnie np. nawet półtorej godziny nie robi różnicy, ale innym 1/2 godziny czy godzina zaburza pomiar. Dobra okazja do eksperymentu w tym zakrwsie   weronika86 lubi tę wiadomość
                                Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results. (anonim) weronika86 lubi tę wiadomość
                                Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results. (anonim)
- 

U ciebie już po dniach płodnych więc nie ma znaczenia kiedy zmierzysz zmierz jak zawsze o tej samej godzinie (nawet po zmianie czasu) bo to nie ma wpływu na interpretację w Twoim przypadku. Co innego jakbyś była w okresie płodnym i czekała na skok temp. to wtedy najlepiej byłoby zmierzyć o godzinie która odpowiadałaby godzinie czasu zimowego czyli musiałabyś zmierzyć na stary czas.marcela29 wrote:Zastanawiam się czy jeżeli temperaturę mierzę o 6:30 to jutro, aby była wiarygodna powinnam ją mierzyć o 5:30 do końca cyklu, czy nadal o tej samej porze. Teoretycznie pomiar z 6:30 będzie dokonany o 7:30, mamy więc godzinę różnicy i taka temperatura może być zaburzona.
- 
                        nick nieaktualny
- 

U mnie różnica jest dosyć duża. Zawsze mierzę o 6:00 i dzisiaj terometr pokazał 36,78 a o 7:00, czyli normalnie o "starej" 6:00 36,88.I też nie wiem którą wpisać. Też jestem już po owu. U mnie w zasadzie dokładnie co pół godziny temperatura wzrasta o 0,05 stopnia. Tak więc chyba do końca cyklu będę dodawała 0,05.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2014, 10:42 
- 

W Twoim przypadku raczej bardziej wskazane zmierzenie o "starej" godziniesylwiaśta159 wrote:oooooooo kurcze... jestem w identycznej sytuacji z tym że czekam na owu i dziś zmierzyłam o "starej" godzinie... ( ( bo czekasz na skok więc żeby temp. nie była zaburzona lepiej zmierzyć na stary czas bo czekasz na skok więc żeby temp. nie była zaburzona lepiej zmierzyć na stary czas   weronika86 lubi tę wiadomość weronika86 lubi tę wiadomość
- 
                        nick nieaktualny
- 

Nie zaburzy na 100 %sylwiaśta159 wrote:noo to nastawiam budzik na 5,30   mam nadzieje że dzisiejsza "pusta" temp nie zaburzy mi wykresu mam nadzieje że dzisiejsza "pusta" temp nie zaburzy mi wykresu   sylwiaśta159 lubi tę wiadomość sylwiaśta159 lubi tę wiadomość
- 

Mierze o 5. U mnie pol godziny nie robi roznicy, ale godzina troche juz tak, wiec jesli czekalam na skok to przestawialam mierzenie o pol godziny (4:30 nowego czasu), a po potwierdzonym skoku przestawialam sie kolejne poli wracalam do 5. Jesli zmiana czasu nastapila juz w okresie nieplodnym to pal licho, mierzylam o 5 jak zawsze bez cudowania.
- 

ja i tak zaspałam na mierzenie tempki bo zwlokłam się z łóżka o 8.30 także nie wpisuje wcale temperatury, a do tego nie miałam mojego termometru.... u mnie akurat godzina to też spora różnica, ale skoro jestem już po owu to będę mierzyć na nowy czas i już "Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem" "Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
 Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
- 

staraczka24 wrote:https://ovufriend.pl/baza-wiedzy/pytania-i-odpowiedzi/pomiar-temperatury/jak-mierzyc-temperature-w-czasie-zmiany-czasu-na-letni-zimowy,28.html

Ja właśnie tak zrobiłam, jak pisze na OF, bo mi temperatura wzrasta z każdą godziną o 0,1 stopnia, i teraz mierze już o tej godzinie co zawsze. staraczka24 lubi tę wiadomość
                                "Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same."... staraczka24 lubi tę wiadomość
                                "Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same."...
-