35+ robicie jakieś dodatkowe badania?
-
Jak w temacie - ciężarne 35+ czy robicie jakieś badania genetyczne? PAPPA mam refundowany, więc zrobię, choć mam opinię taką, że to statystyka.
Dodatkowo chcę zrobić NIFTY lub HARMONY, aczkolwiek nieśmiało rozważam ich pominięcie i zrobienie amnio.
Mój ginekolog odradza amnio, jeśli na USG I trymestru + NIFTY (jeśli się zdecydujemy) nie będzie wskazań.
A co Wy planujecie? -
ziuta.w wrote:Jak w temacie - ciężarne 35+ czy robicie jakieś badania genetyczne? PAPPA mam refundowany, więc zrobię, choć mam opinię taką, że to statystyka.
Dodatkowo chcę zrobić NIFTY lub HARMONY, aczkolwiek nieśmiało rozważam ich pominięcie i zrobienie amnio.
Mój ginekolog odradza amnio, jeśli na USG I trymestru + NIFTY (jeśli się zdecydujemy) nie będzie wskazań.
A co Wy planujecie?
Amnio jest ryzykowne i po co je robić jak nie ma wskazan. Jak z pappy wyjdzie której ryzyko pon 300 to wtedy proponują amnio.
Poniżej 1000 proponują nifty i harmony.
Liczy się usg I trymestru ja miałam super ale pappa podejrzewam przez wiek obniżyła ryzyko do 668 więc dla swojego spokoju zrobilam harmony.
Moim zdaniem jak Cię stać i z usg lub pappy wyjdzie coś nie tak ale pow 300 to zrób niftymi88, kattalinna lubią tę wiadomość
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
Jestem po prenatalnych - wczoraj miałam usg, z dzidziusiem wszystko ok, żyje i rusza się wszystkie narządy są na swoich miejscach.
Za tydzień odbieram wyniki krwi i omawiać będę je z panią genetyk, mam nadzieję, że więcej innych badań nie będzie potrzebnych.ziuta.w lubi tę wiadomość
-
Existenz wrote:Kompletnie nie rozumiem Twojego podejścia. Nic jeszcze nie wiesz A Ty już o amnio. Słuchaj swojego lekarza on ma rację.
Amnio jest ryzykowne i po co je robić jak nie ma wskazan. Jak z pappy wyjdzie której ryzyko pon 300 to wtedy proponują amnio.
Poniżej 1000 proponują nifty i harmony.
Liczy się usg I trymestru ja miałam super ale pappa podejrzewam przez wiek obniżyła ryzyko do 668 więc dla swojego spokoju zrobilam harmony.
Moim zdaniem jak Cię stać i z usg lub pappy wyjdzie coś nie tak ale pow 300 to zrób nifty
Calkowicie sie zgadzam, bardzo rozsadne. -