X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 5 miesieczne dziecko i znow w ciazy...
Odpowiedz

5 miesieczne dziecko i znow w ciazy...

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • sikorka@ Koleżanka

Wysłany: 28 maja 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny, mam 5 miesieczna corkeczke a wczoraj dowiedzialam sie ze znow jestem w ciazy. Troche sie boje bo czytalam w necie ze nie powinno sie nosic itp..bo po tak krotkim czasie szyjka moze nie wytrzymac, Czy ktoras z was byla w podobnej sytyacji? jakies rady?

sikorka_
    m3sxskjoe9kewgnp.png
  • mylola Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama 24 lata temu zaszła w ciążę miesiąc po urodzeniu pierwszego dziecka :) I urodziła zdrową córkę czyli mnie :D Pewnie trzeba będzie się więcej oszczędzać, brać może dodatkowe witaminy, ale bez stresu, wszystko będzie dobrze :)

8p3o3e3kdmy2lofu.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikorka, u mnie 6 miesięcy po ;) Na razie faktycznie trochę mniej noszę, ale to dlatego, że sił brak. Obawiam się tylko co będzie pod koniec, bo z Klementynką bez takiego obciążenia miałam zakładany pessar, bo szyjka nie dała rady... :(

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 6miesiecy i już prawie końcówka, wszystko w porzadku. W pierwszej ciąży szyjka się w pewnym momencie skróciła i był poród w 36 tyg, a ta ciąża jakby mocniejsza, póki o wszystko w normie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2016, 09:08

sikorka@, polkosia lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • sikorka@ Koleżanka

Wysłany: 29 maja 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha, dzieki dziewczyny, ja tez mialam problemy z szyjka w obu ciazach. tzn w pierwszej porod w 37 tyg a w drugiej mialam skrocona ale wytrzymalam do 39 tygodnia. Troche sie martwie ale moze jak bede pod regularna kontrola to jakos dam rade dociagnac..

sikorka_
    m3sxskjoe9kewgnp.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ