X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Angeliusowe mamy - zbiorczy wąte kdla kobiet w ciąży i po porodzie
Odpowiedz

Angeliusowe mamy - zbiorczy wąte kdla kobiet w ciąży i po porodzie

Oceń ten wątek:
  • ania609 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Ania, a czy najgorzej jest jak jesteś głodna?
    Jak jestem głodna to robi mi się słabo.. I muszę szybko coś zjeść.. Zjem np śniadanie przez chwilę jest dobrze a za chwilę lecę do kibla.. Nawet picie jest dla mnie trudne.. Jak już to musi być to coś zimnego..

oar8dqk3h868txgg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2020, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania609 wrote:
    Jak jestem głodna to robi mi się słabo.. I muszę szybko coś zjeść.. Zjem np śniadanie przez chwilę jest dobrze a za chwilę lecę do kibla.. Nawet picie jest dla mnie trudne.. Jak już to musi być to coś zimnego..
    Biedna... Może jakieś przekąski koło łóżka zanim wstaniesz? Mnie tylko pomagało jedzenie często ale mało

• aurola Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Trasti ładnie ci się goi ta blizna. Moja w tym czasie wyglądała bardziej sinoczerwona. Na środku moja blizna też haczy o włosy łonowe i tam to cholerstwo jeszcze do teraz mnie czasem swędzi a na początku swędziało często. Co do szwów to one się długo rozpuszczają z tego co pamiętam ale mi żadne nie wystawały więc nie wi czy jakieś miałam. Jeśli cię to martwi jednak to warto podejść do lekarza. A jakiego? Hmmm... Dobrze żeby było żeby to był chirurg ale oni zazwyczaj mają długie kolejki. Może być też ginekolog który wykonuje operacje więc się będzie rozeznawał w temacie.
    Mnie to zrób gin z Angelus na wizycie.

hchyvfxmo1eygfw1.png
  • ania609 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W czeskiej jak zwymiotowałam wieczorem przed snem to za chwilę czułam głodna robiło mi się nie dobrze i słabo w tedy maz musiał mi przynieś kawałek suchej bułki i było lepiej.. Nawet w środku nocy tak mialam

oar8dqk3h868txgg.png
  • ania609 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Biedna... Może jakieś przekąski koło łóżka zanim wstaniesz? Mnie tylko pomagało jedzenie często ale mało
    Ja już czasem nawet jak nie mam na nic ochotę to biorę i kosztuje czy mi to nie spasuje ale jest ciężko.. Muszę to przetrwać.. Tyle walczyłam o to maleństwo ze teraz to już wszystko przetrwam :)

oar8dqk3h868txgg.png
  • aurola Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania609 wrote:
    Brałam właśnie takie krople na bazie imbiru na wymioty ale po nich też było mi dobrze.. Bo ten smak jest taki nie fajny dla mnie.. :/ chyba muszę to przeżyć.. Np dziś jest super wymiotowałam tylko raz po śniadaniu, może nie zjadłam aż tak dużo ale ja teraz nie umiem dużo zjeść, szybko się tobie pełna.. Kiedyś tak dałam radę zjeść no 2talerze zupy teraz zledwoscia zjem jeden i często nie do końca...
    A nie masz za dużej juz dawki progesteronu. Z tego często sa wymioty też

hchyvfxmo1eygfw1.png
  • ania609 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maz jest teraz biedny bo pracuje od rana do wieczora a ja nawet obiadu nie ugotuje, tylko kilka razy udało się coś zrobić..no ale mam nadzieję że to minie niedługo :)..

oar8dqk3h868txgg.png
  • ania609 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aurola wrote:
    A nie masz za dużej juz dawki progesteronu. Z tego często sa wymioty też
    Nie wiem.. Jak bylam u ginekologa to powiedział mi że czasem w ciazy zdążają się tak duże wymioty, każda ciaza jest inna i trzeba to przetrwać..

oar8dqk3h868txgg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2020, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu tak zdarza się, że tak bywa, każdy organizm jest inny i inaczej reaguje. Ja będąc 4 razy w ciąży każda inaczej przechodziłam w pierwszej to do 6 mc na szkoły dziennej chodziłam i nic mi nie dolegalo, w drugiej wymiotywalam prawie do końca, w trzeciej tylko mdłości i w 4 czasem mdłości czasem wymioty

• SusieOne Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rzygalam dalej niż widziałam do 16 tygodnia ale czasem poleżałam przy toalecie i przysnac się zdarzyło bo tak długo rzygalam że zawsobie kocyk dawałam na płytki żeby mi zimno nie było ale czasy 🙆‍♀️

Dziewczyny macie jakieś easy jak sobie poradzić z ogromnym strachem dot tego że dziecko przestanie oddychać w nocy? Nie ma tego powodu żadnego rozsądnego po prostu odkąd mi dały w szpitalu czujnik oddechu ja sobie wkręcam ze coś wtedy wykryli ale jak mogli wykryć jak wyniki piękne dziekxo zdrowe a saturacje tak zajebiste że położba bardzo chwaliła jak oglądała te wyniki. Potrafię nie spać i 2 h obserwować Matylde, nigdy nie zauważyłam bezdechu ani nic. Normalnie zdrowe dziecko. Czy jestem psychiczna?? Od razu pisze ze w tej chwili nie stać mnie na psychologa mojego bo bierze 120 za h 🤭🙄😂

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2020, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susie ja powiem tylko, ze jest normalne i nawet teraz przy 4 tak miałam potrafiłam nie spać i się gapić czy oddycha 🤦‍♀️ ten strach później mija (mnie minęło gdzieś po roczku 😅) marne pocieszenie...

• SusieOne Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Susie ja powiem tylko, ze jest normalne i nawet teraz przy 4 tak miałam potrafiłam nie spać i się gapić czy oddycha 🤦‍♀️ ten strach później mija (mnie minęło gdzieś po roczku 😅) marne pocieszenie...
    Ło boże po roku 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ czyli pewnie u mnie to samo bo ja się boję jakoś i śpimy razem a i tak mma stracha

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2020, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusieOne wrote:
    Ło boże po roku 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ czyli pewnie u mnie to samo bo ja się boję jakoś i śpimy razem a i tak mma stracha
    My też razem 🤷‍♀️ ale spokojnie potem mija bynajmniej u mnie

• SusieOne Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    My też razem 🤷‍♀️ ale spokojnie potem mija bynajmniej u mnie
    Pewnie przywyknie się... Tyle stresu a ty x4 hehe 🙆‍♀️🙆‍♀️🙆‍♀️ ale ta miłość wszystko wynagrodzi nie da się opisać tego dla mnie to najpiękniejsze uczucie świata

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2020, 00:31

Aga9090 lubi tę wiadomość

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Angelius Provita
  • Quczi Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susie ja do dzisiaj śpię bardzo płytko 🤪🤪🤪jak tylko jękną to biegnę ale jak były mniejsze to spałam tak ze czuwalam- co chwilę budzilam się i zerkalam czy wszystko ok. Jutro wrzucę jakies fotki 🤣

SusieOne, Bejzi lubią tę wiadomość

bl9ch371t8hhoupo.png
    8lat starań, zmiana lekarza prowadzącego
    Serafin Clinic skierowanie na in vitro
    Provita in vitro pierwsza próba udana, ciąża mnoga - dr Serafin
    Ciaza bliźniacza bez problemów
  • Quczi Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Człowiek non stop czuwa - to jest wykanczajace

bl9ch371t8hhoupo.png
    8lat starań, zmiana lekarza prowadzącego
    Serafin Clinic skierowanie na in vitro
    Provita in vitro pierwsza próba udana, ciąża mnoga - dr Serafin
    Ciaza bliźniacza bez problemów
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo spie na czuwaniu. Jak się mały porusza albo wędruje po łóżku no to co chwilę patrzę gdzie idzie żeby nie spadł.

W nocy śpi Misiu zemną a w dzień w łóżeczku.

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania609 wrote:
    Ja stoje narazie w miejscu z waga.. Dziwie się bo naprawdę mało jedzenia przyswajam ale to dobrze ze nie chudnę.. A dużo schudłaś?.. Biedna to ci też współczuję.. A masz jakies smaki na coś? :) dzidziuś jaki duży już jest? :)

Transfer miałam z wagą 76.5 kg przy 169 cm, więc miałam 6.5 kg nadwagi, w ciągu 1.5 mc zleciłam 5 kg. Teraz mam 74.5 kg. Z tym że mnie całkiem odrzuciło od słodyczy a wczsniej jadłam je w mega ilościach.
    Na wizycie 13.01 ważył ok 400g, teraz już pewno z 700. Wizytę mam za tydzień więc się dowiem co i jak :)

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Ania, a czy najgorzej jest jak jesteś głodna?

Ja tak miałam, że rano była tragedia, na początku brałam euthyrox, popicia w go łykiem wody powodowało bieg do WC i tak kilka razy zanim się przyjął, później w ciągu dni a bylo lepiej jak nie dopuszczałam do głodu. Do tej pory nie dam rady pić wody zimnej bo mnie muli i naciąga. Całkiem przerzuciłam się na herbaty ziołowe najlepiej ciepłe bądź letnie.

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dr GM powtarzał mi zawsze że wymioty świadczą o zdrowej i prawidłowej ciąży i tego się trzymałam :) a wynikają z wysokiego poziomu hcg i progesteronu.
    To że ktoś nie ma wymiotów i mdłości wcale nie oznacza że dziecko jest chore lub że ciąża jest nie prawidłowa żebyście się nie martwiły na zapas 😉

qdkk6iye60nsfj4p.png
‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ