X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Badania ? Suple? Co pomogło zajść w ciążę.
Odpowiedz

Badania ? Suple? Co pomogło zajść w ciążę.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Moniiii Koleżanka

Wysłany: 19 sierpnia 2024, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mamy 🍀
    Podzielcie się proszę jakie badania robiliście starając się o dziecko ? W jakiej fazie cyklu ?
    Czy bralyscie suple?
    Witaminy ?
    Czy wasi partnerzy też brali jakieś suple ?
    Z góry dziękuję i zachęcam do dyskusji i wymiany doświadczeń😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2024, 14:58

• maglew Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2024, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badania: pełna diagnostyka mutacji( chyba obojętnie jaki dzień cyklu), kariotyp u mnie i męża. Immunofenotyp, KIR w drugiej fazie cyklu, badanie na ureoplasme.

Z suplementów: miovelia pro od marca 4 pełne cykle, od 4-7 dnia cyklu NAC 1200mg . Witamina D3 5000j, DHA od Prenacaps, wiesiołek, letrox 75

Od owulacji do miesiączki : clexane 0.4, encorton, smarowanie rąk/ ud oestrogelem. Zastrzyk z accofillu co dwa - trzy dni w dawce 0.5. , utrogestan 1 tabletka na noc, accard 150mg na noc.

Mąż: witamina D3, fertistim.

Mam Mthrf i pai1, 4 poronienia

preg.png
  • ver6ena Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2024, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja i mąż pełna podstawowa suplementacja na rok przed, czyli kompleks b (szczególnie b12, b6 i ja b9), kwasy omega (8 tys jednostek co najmniej), d3 (też trzeba sobie dopasować ile kto potrzebuje żeby czuć się dobrze). Braliśmy też oboje Fertistim (inozytol, wit c) przez 2 miesiące i w końcu się udało:)
    To ważne żeby sprawdzić jakieś ewentualne niedobory przed wprowadzeniem suplementacji i oczywiście najlepiej jest sobie dietą ją uzupełniać, ale wiadomo że nie każdy potrafi się zmotywować lub utrzymać takie nawyki - ja przynajmniej nie potrafię.
    No i oboje musicie brać bo często bywa tak, że to Panom brakuje więcej niż nam:) no i do poronień ten może częściej dochodzić przez plemniki.
    A na sam koniec dodam, że nie wiem ile się staracie, ale nie czekajcie tak jak mówią pełnego roku, tylko jak przez pół się nie uda mimo podstawowych badań (morfologia, usg, niedobory) to już wtedy warto się konsultować ze specjalistą i wdrażać jakiś plan. Powodzenia!

• Tajlandia22 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2024, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas było tak, że najpierw poszłam we wrześniu do swojej gine, aby sprawdziła, czy wszystko jest ok. Zleciła mi badania hormonalne. Gdy w październiku dostałam zielone światło, to zaczęłam suplementować Prenatal Uno. Wcześniej regularnie brałam jedynie witaminę D i kwas foliowy. Mąż tak samo. Ale to nawet nie tyle z myślą o ciąży, tylko po prostu. Innych suplementów nie braliśmy. Badań też nie robiliśmy. Po prostu wcześniej regularnie każde z nas sprawdzało morfologię i ewentualnie jakieś niedobory. Mąż jest medykiem, więc czuwał nad tym. W ciążę zaszłam w trzecim miesiącu starań 🥰

👩🏻27 👱🏼‍♂️26
    👰🏻‍♀️🤵🏼 04.2023

30.01.2024 - ⏸️🤞🏼
    14.02.2024 - wizyta u ginekologa ❤️ CRL 0,22
    27.03.2024 - prenatalne ❤️ CRL 5,43 cm, wszystko dobrze!
    22.05.2024 - połówkowe, 343 g 🩷
    05.10.2024 - Gabrysia na świecie! 3960g 💪🏼🌸♎️

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ