X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Badanie dla Mam karmiących
Odpowiedz

Badanie dla Mam karmiących

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • agnieszka_dietetyk Debiutantka

Wysłany: 23 października 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie wszystkie świeżo upieczone i przyszłe Mamusie :)

Jestem dietetykiem i w ramach swojej pracy doktorskiej badam zależność między sposobem żywienia i stanem odżywienia mamy karmiącej, a składem produkowanego pokarmu. Badanie prowadzone jest w Warszawie w szpitalu przy ul. Madalińskiego, istnieje również możliwość dojazdu do domu mamy, jeżeli dojazd do szpitala byłby problemem :)Kryterium włączenia do badania jest maksymalnie 8 tydzień karmienia piersią.

Każda mama, która podda się badaniu otrzyma wyniki oceny sposobu żywienia, wyniki analizy składu ciała (m.in. zawartość tkanki tłuszczowej, wody)oraz wyniki analizy składu mleka. Będzie mogła również w dowolnym momencie skorzystać z porad dietetyka.

Wszystkie mamy, które chciałaby wziąć udział w badaniu zapraszam do kontaktu pod adresem: [email protected]

Pozdrawiam serdecznie,
    mgr AB

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2016, 10:12

Dietetyk
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ