X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Badanie dla Mam karmiących
Odpowiedz

Badanie dla Mam karmiących

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • agnieszka_dietetyk Debiutantka

Wysłany: 23 października 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie wszystkie świeżo upieczone i przyszłe Mamusie :)

Jestem dietetykiem i w ramach swojej pracy doktorskiej badam zależność między sposobem żywienia i stanem odżywienia mamy karmiącej, a składem produkowanego pokarmu. Badanie prowadzone jest w Warszawie w szpitalu przy ul. Madalińskiego, istnieje również możliwość dojazdu do domu mamy, jeżeli dojazd do szpitala byłby problemem :)Kryterium włączenia do badania jest maksymalnie 8 tydzień karmienia piersią.

Każda mama, która podda się badaniu otrzyma wyniki oceny sposobu żywienia, wyniki analizy składu ciała (m.in. zawartość tkanki tłuszczowej, wody)oraz wyniki analizy składu mleka. Będzie mogła również w dowolnym momencie skorzystać z porad dietetyka.

Wszystkie mamy, które chciałaby wziąć udział w badaniu zapraszam do kontaktu pod adresem: [email protected]

Pozdrawiam serdecznie,
    mgr AB

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2016, 10:12

Dietetyk
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ