X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Badanie połówkowe nieprawidłowość serca
Odpowiedz

Badanie połówkowe nieprawidłowość serca

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • MOKOSZ Debiutantka

Wysłany: 4 czerwca, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie
    podczas badania połówkowego lekarz zauważył u mojego malucha nieprawidłowość w sercu, a mianowicie pień płucny jest mniejszy od aorty. Zostaliśmy skierowani do kardiologa prenatalnego. Wizytę mam za miesiąc, a do tego czasu zje mnie niepewność. Oczywiście konsultowałam się już z moim lekarzem prowadzącym, ale wciąż niewiele wiem. Może którejś z was temat jest bliżej znany… dodam, że pozostałe parametry dzidziusia są w normie.
    W badaniach prenatalnych I trymestru wszystko było dobrze, pappa ok, ryzyka niskie.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ