Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne BETA :((
Odpowiedz

BETA :((

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • bacha Znajoma

Wysłany: 29 lipca, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    To moja pierwsza ciaza. Wynik pozytywny dostalam w 23dc,zrobilam wtedy tez bete - 28. W 26 dniu cyklu zrobilam kolejna - 103. I dziś, w 28 dniu cyklu wynosi tylko 148...nie wiem co myslec.. Pierwsza i trzecia beta jest zrobiona w innym laboratorium, a druga w innym.. Czy mialyscie taki przypadek ze beta tak mocno różniła się pomiędzy laboratoriami albo tak wolno rosła ? Gina mam dopiero w piątek, strasznie się boje....

• Mel 456 Ekspertka

Wysłany: 29 lipca, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja miałam taki przypadek i u mnie to była ciążą pozamaciczna. W piątek przed wizytą u lekarza możesz jeszcze raz oznaczyć beta HCG w tym samym labo, gdzie robiłaś dziś.

💙 10.11.2025

age.png
  • Maltusia Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przy ciąży biochemicznej beta też w pewnym momencie przestała prawidłowo rosnąć, ale naprawdę nie da się porównywać różnych ciąż. Dodatkowo u Ciebie wyniki są z dwóch różnych laboratoriów, więc to też może utrudniać ocenę. Ja na Twoim miejscu zrobiłabym kolejną betę w tym samym laboratorium i poczekała na wizytę u ginekologa.

👩30 👨33
    👦 Synuś 2019 ❤️
    ⏸️ 01.2023 👼🌈 02.2023
    ⏸️ 03.2025 👼🌈 05.2025
    ⏸️ 06.2026 ❤️🍀 Zostań z nami Maluszku 🤞
    β 16.06 – 80 mIU/ml
    β 18.06 – 162 mIU/ml
    β 22.06 – 994 mIU/ml
    🩺 29.06 – USG: pęcherzyk ciążowy, pęcherzyk żółtkowy i zarodek (CRL ok. 3–5 mm)
    🩺 13.07 – USG: 13 mm CRL i pięknie bijące serduszko 🥹❤️
    📅 03.08 – kolejna wizyta 🤞

preg.png
  • bacha Znajoma

Wysłany: 29 lipca, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mel 456 wrote:
    Hej, ja miałam taki przypadek i u mnie to była ciążą pozamaciczna. W piątek przed wizytą u lekarza możesz jeszcze raz oznaczyć beta HCG w tym samym labo, gdzie robiłaś dziś.
    Jak szybko dostałaś krwawienia odkąd zatrzymała Ci się beta?
    Ja juz nie mam nadziei chyba...

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ