X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Beta, pęcherzyk ciążowy
Odpowiedz

Beta, pęcherzyk ciążowy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Daga2654 Znajoma

Wysłany: 19 lutego, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ostatnia miesiączka 7.01.2025 ( cykle różne ale zazwyczaj dostawałam miesiączkę między 6 a 12 dnia miesiąca ) niestety w tym miesiącu okres nie przyszedł, po 6 dniach spodziewanej miesiączki zrobiłam test od razu dwie grube kreski, zrobiłam kolejny i to samo. Umówiłam się do lekarza, dzisiaj miałam wizytę z ostatniej miesiączki wychodzi 6t1d ale na USG brak pęcherzyka, totalnie zero, samo badanie co prawda trwało 5 minut, ginekolog powiedział że jajniki czyste ale w macicy nie ma pęcherzyka i trochę się przestraszyłam, kazał przyjść 7.03 i dwa dni przed wizytą zrobić Betę, stwierdziłam że już jutro zrobię betę na prywatnie bo nie daje mi to spokoju, czy któraś z was miała podobnie i skończyło się to dobrze?

• Gosiaczek.prosiaczek Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga2654 wrote:
    Cześć dziewczyny, ostatnia miesiączka 7.01.2025 ( cykle różne ale zazwyczaj dostawałam miesiączkę między 6 a 12 dnia miesiąca ) niestety w tym miesiącu okres nie przyszedł, po 6 dniach spodziewanej miesiączki zrobiłam test od razu dwie grube kreski, zrobiłam kolejny i to samo. Umówiłam się do lekarza, dzisiaj miałam wizytę z ostatniej miesiączki wychodzi 6t1d ale na USG brak pęcherzyka, totalnie zero, samo badanie co prawda trwało 5 minut, ginekolog powiedział że jajniki czyste ale w macicy nie ma pęcherzyka i trochę się przestraszyłam, kazał przyjść 7.03 i dwa dni przed wizytą zrobić Betę, stwierdziłam że już jutro zrobię betę na prywatnie bo nie daje mi to spokoju, czy któraś z was miała podobnie i skończyło się to dobrze?

Ja miałam podobnie, z tym że 5 tydzień i nic nie było widać, w dodatku zaczęłam krwawić.
    Dostałam odrazu skierowanie do szpitala i tam miałam robiona betę i sprawdzali przyrosty i na USG czy nie ma cp.

Teraz jak widać na pasku mamy 20 tc :). A więc ja na Twoim miejscu nie czekałabym do 7.03 tylko zrobiła jutro i w sobotę betę i szukała kogoś prywatnego szybciej na wizytę.

👩🏻 34 & 👨‍🦱 42

26.04.2024 - 9 tc 💔

26.10.2024 -❓❓🍼

19.12.2024 oraz 02.01.2025 badania prenatalne USG+pappa 🧬 💙

27.02.2025 - Badania połówkowe

Cukrzyca ciążowa 🧁🧁

Leki 💊
    * Progesteron Bensis,
    * Neoparin,
    * Acard,
    * Insulina,

preg.png
  • Rzelka Ekspertka

Wysłany: 19 lutego, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najpierw zrób ze dwie albo trzy bety. Może owulacja się przesunęła i to nie było 6+1, tylko znacznie wcześniej i dlatego nie było widać?
    Spokojnie zrób HCG w odstępach 2-3 dniowych i czekaj na wizytę.

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
    HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
    Laparoskopia 🆗
    12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
    Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
    11 🥚, 3 zarodki,
    12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486
    23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
    03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
    I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ