X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Beta, pęcherzyk ciążowy
Odpowiedz

Beta, pęcherzyk ciążowy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Daga2654 Znajoma

Wysłany: 19 lutego, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ostatnia miesiączka 7.01.2025 ( cykle różne ale zazwyczaj dostawałam miesiączkę między 6 a 12 dnia miesiąca ) niestety w tym miesiącu okres nie przyszedł, po 6 dniach spodziewanej miesiączki zrobiłam test od razu dwie grube kreski, zrobiłam kolejny i to samo. Umówiłam się do lekarza, dzisiaj miałam wizytę z ostatniej miesiączki wychodzi 6t1d ale na USG brak pęcherzyka, totalnie zero, samo badanie co prawda trwało 5 minut, ginekolog powiedział że jajniki czyste ale w macicy nie ma pęcherzyka i trochę się przestraszyłam, kazał przyjść 7.03 i dwa dni przed wizytą zrobić Betę, stwierdziłam że już jutro zrobię betę na prywatnie bo nie daje mi to spokoju, czy któraś z was miała podobnie i skończyło się to dobrze?

• Gosiaczek.prosiaczek Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga2654 wrote:
    Cześć dziewczyny, ostatnia miesiączka 7.01.2025 ( cykle różne ale zazwyczaj dostawałam miesiączkę między 6 a 12 dnia miesiąca ) niestety w tym miesiącu okres nie przyszedł, po 6 dniach spodziewanej miesiączki zrobiłam test od razu dwie grube kreski, zrobiłam kolejny i to samo. Umówiłam się do lekarza, dzisiaj miałam wizytę z ostatniej miesiączki wychodzi 6t1d ale na USG brak pęcherzyka, totalnie zero, samo badanie co prawda trwało 5 minut, ginekolog powiedział że jajniki czyste ale w macicy nie ma pęcherzyka i trochę się przestraszyłam, kazał przyjść 7.03 i dwa dni przed wizytą zrobić Betę, stwierdziłam że już jutro zrobię betę na prywatnie bo nie daje mi to spokoju, czy któraś z was miała podobnie i skończyło się to dobrze?

Ja miałam podobnie, z tym że 5 tydzień i nic nie było widać, w dodatku zaczęłam krwawić.
    Dostałam odrazu skierowanie do szpitala i tam miałam robiona betę i sprawdzali przyrosty i na USG czy nie ma cp.

Teraz jak widać na pasku mamy 20 tc :). A więc ja na Twoim miejscu nie czekałabym do 7.03 tylko zrobiła jutro i w sobotę betę i szukała kogoś prywatnego szybciej na wizytę.

👩🏻 34 & 👨‍🦱 42

26.04.2024 - 9 tc 💔

01.07.2025 - Krzyś [39+0] 😍😍😍😍😍😍
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najpierw zrób ze dwie albo trzy bety. Może owulacja się przesunęła i to nie było 6+1, tylko znacznie wcześniej i dlatego nie było widać?
    Spokojnie zrób HCG w odstępach 2-3 dniowych i czekaj na wizytę.

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
    HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
    Laparoskopia 🆗
    12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
    Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
    11 🥚, 3 zarodki,
    12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486
    23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
    03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
    I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ