Beta, pęcherzyk ciążowy
-
Cześć dziewczyny, ostatnia miesiączka 7.01.2025 ( cykle różne ale zazwyczaj dostawałam miesiączkę między 6 a 12 dnia miesiąca ) niestety w tym miesiącu okres nie przyszedł, po 6 dniach spodziewanej miesiączki zrobiłam test od razu dwie grube kreski, zrobiłam kolejny i to samo. Umówiłam się do lekarza, dzisiaj miałam wizytę z ostatniej miesiączki wychodzi 6t1d ale na USG brak pęcherzyka, totalnie zero, samo badanie co prawda trwało 5 minut, ginekolog powiedział że jajniki czyste ale w macicy nie ma pęcherzyka i trochę się przestraszyłam, kazał przyjść 7.03 i dwa dni przed wizytą zrobić Betę, stwierdziłam że już jutro zrobię betę na prywatnie bo nie daje mi to spokoju, czy któraś z was miała podobnie i skończyło się to dobrze?
-
Daga2654 wrote:Cześć dziewczyny, ostatnia miesiączka 7.01.2025 ( cykle różne ale zazwyczaj dostawałam miesiączkę między 6 a 12 dnia miesiąca ) niestety w tym miesiącu okres nie przyszedł, po 6 dniach spodziewanej miesiączki zrobiłam test od razu dwie grube kreski, zrobiłam kolejny i to samo. Umówiłam się do lekarza, dzisiaj miałam wizytę z ostatniej miesiączki wychodzi 6t1d ale na USG brak pęcherzyka, totalnie zero, samo badanie co prawda trwało 5 minut, ginekolog powiedział że jajniki czyste ale w macicy nie ma pęcherzyka i trochę się przestraszyłam, kazał przyjść 7.03 i dwa dni przed wizytą zrobić Betę, stwierdziłam że już jutro zrobię betę na prywatnie bo nie daje mi to spokoju, czy któraś z was miała podobnie i skończyło się to dobrze?
Ja miałam podobnie, z tym że 5 tydzień i nic nie było widać, w dodatku zaczęłam krwawić.
Dostałam odrazu skierowanie do szpitala i tam miałam robiona betę i sprawdzali przyrosty i na USG czy nie ma cp.
Teraz jak widać na pasku mamy 20 tc. A więc ja na Twoim miejscu nie czekałabym do 7.03 tylko zrobiła jutro i w sobotę betę i szukała kogoś prywatnego szybciej na wizytę.
-
Najpierw zrób ze dwie albo trzy bety. Może owulacja się przesunęła i to nie było 6+1, tylko znacznie wcześniej i dlatego nie było widać?
Spokojnie zrób HCG w odstępach 2-3 dniowych i czekaj na wizytę.Starania od marca 2022.
W klinice od lutego 2023
USG 🆗
Owulacje obecne 🆗
Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
Laparoskopia 🆗
12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
Grudzień IVF:
AMH 3,5
stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
11 🥚, 3 zarodki,
12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
2 ❄️
5dpt ⏸️
6dpt HCG 58,6 🤔
9dpt 210 😌
11dpt 409 🥳
18dpt 8486
23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️
-