X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Beta, pęcherzyk ciążowy
Odpowiedz

Beta, pęcherzyk ciążowy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Daga2654 Znajoma

Wysłany: 19 lutego, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ostatnia miesiączka 7.01.2025 ( cykle różne ale zazwyczaj dostawałam miesiączkę między 6 a 12 dnia miesiąca ) niestety w tym miesiącu okres nie przyszedł, po 6 dniach spodziewanej miesiączki zrobiłam test od razu dwie grube kreski, zrobiłam kolejny i to samo. Umówiłam się do lekarza, dzisiaj miałam wizytę z ostatniej miesiączki wychodzi 6t1d ale na USG brak pęcherzyka, totalnie zero, samo badanie co prawda trwało 5 minut, ginekolog powiedział że jajniki czyste ale w macicy nie ma pęcherzyka i trochę się przestraszyłam, kazał przyjść 7.03 i dwa dni przed wizytą zrobić Betę, stwierdziłam że już jutro zrobię betę na prywatnie bo nie daje mi to spokoju, czy któraś z was miała podobnie i skończyło się to dobrze?

• Gosiaczek.prosiaczek Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga2654 wrote:
    Cześć dziewczyny, ostatnia miesiączka 7.01.2025 ( cykle różne ale zazwyczaj dostawałam miesiączkę między 6 a 12 dnia miesiąca ) niestety w tym miesiącu okres nie przyszedł, po 6 dniach spodziewanej miesiączki zrobiłam test od razu dwie grube kreski, zrobiłam kolejny i to samo. Umówiłam się do lekarza, dzisiaj miałam wizytę z ostatniej miesiączki wychodzi 6t1d ale na USG brak pęcherzyka, totalnie zero, samo badanie co prawda trwało 5 minut, ginekolog powiedział że jajniki czyste ale w macicy nie ma pęcherzyka i trochę się przestraszyłam, kazał przyjść 7.03 i dwa dni przed wizytą zrobić Betę, stwierdziłam że już jutro zrobię betę na prywatnie bo nie daje mi to spokoju, czy któraś z was miała podobnie i skończyło się to dobrze?

Ja miałam podobnie, z tym że 5 tydzień i nic nie było widać, w dodatku zaczęłam krwawić.
    Dostałam odrazu skierowanie do szpitala i tam miałam robiona betę i sprawdzali przyrosty i na USG czy nie ma cp.

Teraz jak widać na pasku mamy 20 tc :). A więc ja na Twoim miejscu nie czekałabym do 7.03 tylko zrobiła jutro i w sobotę betę i szukała kogoś prywatnego szybciej na wizytę.

👩🏻 34 & 👨‍🦱 42

26.04.2024 - 9 tc 💔

26.10.2024 -❓❓🍼

19.12.2024 oraz 02.01.2025 badania prenatalne USG+pappa 🧬 💙

27.02.2025 - Badania połówkowe

7.03.2025 - Szew Ratunkowy na szyjkę Y….

Cukrzyca ciążowa 🧁🧁

Leki 💊
    * Progesteron Bensis,
    * Utrogestan,
    * Neoparin,
    * Acard,
    * Insulina,

preg.png
  • Rzelka Ekspertka

Wysłany: 19 lutego, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najpierw zrób ze dwie albo trzy bety. Może owulacja się przesunęła i to nie było 6+1, tylko znacznie wcześniej i dlatego nie było widać?
    Spokojnie zrób HCG w odstępach 2-3 dniowych i czekaj na wizytę.

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
    HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
    Laparoskopia 🆗
    12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
    Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
    11 🥚, 3 zarodki,
    12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486
    23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
    03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
    I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ