X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Beta pytanie
Odpowiedz

Beta pytanie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ola22 Znajoma

Wysłany: 5 stycznia, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej zrobiłam test przed wykonaniem bety wyszedł pozytywny beta 36,7 w 29 dniu cyklu 2 dni przed miesiączka czy nie jest jakaś niska.? Idę we wtorek na betę zobaczyć jaki przyrost do lekarza umówiłam się na 21 stycznia według miesiączki będzie to jakiś 6tc +4

• bluebell Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola22 wrote:
    Hej zrobiłam test przed wykonaniem bety wyszedł pozytywny beta 36,7 w 29 dniu cyklu 2 dni przed miesiączka czy nie jest jakaś niska.? Idę we wtorek na betę zobaczyć jaki przyrost do lekarza umówiłam się na 21 stycznia według miesiączki będzie to jakiś 6tc +4

A wiesz ile jesteś dni od owulacji ?

Starania od 06.2022

👩🏼 33

Kwiecien 2024 1 IUI 😭
    Maj 2024 2 IUI 🥳🙏🏻
    Luty 2025 🍼👶❤️
  • Ola22 Znajoma

Wysłany: 5 stycznia, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bluebell wrote:
    A wiesz ile jesteś dni od owulacji ?
    Dziś 15 dzień od owulacji

• Suprive Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta musi od czegoś startować, moja 1 wynosiła 4, dwa dni później ponad 30. Wazny jest przyrost :)

bluebell lubi tę wiadomość

• Ola22 Znajoma

Wysłany: 5 stycznia, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suprive wrote:
    Beta musi od czegoś startować, moja 1 wynosiła 4, dwa dni później ponad 30. Wazny jest przyrost :)
    Ile razy warto zrobić betę ? We wtorek będę robić przyrost

• Suprive Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola22 wrote:
    Ile razy warto zrobić betę ? We wtorek będę robić przyrost

Co dwa dni pewnie tak z 3 pobrania, ja robiłam do czasu aż wiedziałam, że jest ponad 700 zeby móc zobaczyć prawidłowy pęcherzyk, później opierałam się na usg.

• Ola22 Znajoma

Wysłany: 5 stycznia, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suprive wrote:
    Co dwa dni pewnie tak z 3 pobrania, ja robiłam do czasu aż wiedziałam, że jest ponad 700 zeby móc zobaczyć prawidłowy pęcherzyk, później opierałam się na usg.
    A czy mogłabym szybciej iść na USG niż ten 21 styczeń ? Jeśli beta by była ponad tysiąc przed 21 stycznia bo trochę jestem w stresie w poprzedniej ciąży miałam przepisaną luteinę bo miałam za wysokie tsh i w brzuchu czuję takie kłucie i ciągnięcie..

Magnes lubi tę wiadomość

• Magii Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola22 wrote:
    A czy mogłabym szybciej iść na USG niż ten 21 styczeń ? Jeśli beta by była ponad tysiąc przed 21 stycznia bo trochę jestem w stresie w poprzedniej ciąży miałam przepisaną luteinę bo miałam za wysokie tsh i w brzuchu czuję takie kłucie i ciągnięcie..
    Iść zawsze możesz, pytanie czy coś będzie widać na USG.
    Ja byłam na pierwszej wizycie u gin w 4+2 bo miałam rutynowa kontrolę zapisaną, a dosłownie dzień wcześniej dowiedziałam się o ciąży.
    Nie robiliśmy wtedy jeszcze USG ale miałam przepisana luteine właśnie ;)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ