X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne BIAŁKOMOCZ - STAN PRZEDRZUCAWKOWY
Odpowiedz

BIAŁKOMOCZ - STAN PRZEDRZUCAWKOWY

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • józefka Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka w poniedziałek trafiłam do szpitala z powodu wysokiego ciśnienia. zdiagnozowali u mnie białkomocz i stan przedrzucawkowy. czy któraś miała, jak sobie radziłyście. obecnie jestem juz w domu i muszę kontrolować ciśnienie. oprócz środków farmakologicznych, wcinam migdały i pije dużo wody. macie jakieś inne pomysły na to cholerstwo?

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najwazniejsze sa leki na cis I regularne badania moczu plus odpoczynek
    nalezy trzymac cis mocno w ryzach nawet jak jego wartosci sa nizsze lub normalne bo po 30tc mocno potrafi nagle wybic
    wazne tez by pograniczyc kofeine
    my na koncowke ciazy kilka x zbieralismy sie do szpitala wlasnie ze wzgledu na duze skoki cis a te groza odklejeniem lozyska, rzucawkami dla matki etc

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    obecnie ciśnienie sprawdzam już 6 razy dziennie, ale jak tylko widzę aparat to się tak denerwuje i boję. jutro robię kolejne badania i mam nadzieje, że białko spadnie, no i aby Maluchowi nic nie groziło. Torbę do szpitala wrazie czego mam spakowaną i jestem przygotowana, że to pobyt byłby już do rozwiązania. w domu czuje się lepiej, w szpitalu jak jakieś zombi, ciągle ryczałam. zastanawiam się czy są może jakieś mocniejsze leki niż Dopegyt ? dodatkowo jak się denerwuje mam pozowlone na neospazminkę. ehhhhhhhhhhhhh

• Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 25 września 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży od 30 tc miałam problemy z ciśnieniem, zdarzaly mi sie skoki 160/100. Brałam dopegyt..ale tak średnio mi pomagał. Lekarz przepisał mi jeszcze lek na umiarowienie serca bo biło mi bardzo szybko i ten lęk też obnizal ciśnienie. I wtedy już ciśnienie miałam książkowe. Nie miałam w zwiazku z tym nadciśnieniem żadnych kompliakcji, ani bialkomoczu ani stanu przedrzucawkowego, może w odpowiednim momencie miałam wdrożone leczenie.
    I też miałam stresa przed każdym pomiarem ciśnienia ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2016, 23:14

• Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 25 września 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki aby wszystko było dobrze!

• Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka, ja też się zmagam z nadciśnieniem i to od 5tc.Biorę Dopegyt 3 razy dziennie po 1 tabl.Docelowo można 6 tabl.Dopegyt w ciąży jest najbezpieczniejszy ale gdy istnieje taka konieczność lekarze podają też inne np.z grupy betablokerów.
    Wiem jak to jest i wiem jak się denerwujesz,ale to nie pomaga tylko podwyższa ciśnienie.Ja w domu mam zwykle w miarę,choć w górnej granicy ale na wizycie zawsze podwyższone właśnie z nerwów i gin mierzy mi po kilka razy.
    W pierwszej ciąży też miałam problem z podwyższonym ciśnieniem i trafiłam w 37 tyg do szpitala a kilka dni później urodziłam zdrowego synka SN.Poród miałam wywoływany i pod kontrolą.
    Teraz mam zalecone żeby zgłosić się na IP,gdyby ciśnienie przekraczało 150/100 po 15 minutowym odpoczynku.Też mam już dość tego aparatu do mierzenia ciśnienia ale dam radę dla maluszka.Ja mierzę 4 razy dziennie i notuję.
    Mierz ciśnienie regularnie i jakby co to reaguj.Będzie dobrze.

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze ja dopegyt niorę już 3X2. zobaczymy krew upuszczona, mocz DZM zrobiona oddana, teraz czekam na wyniki. dziś jeszcze KTG a jutro USG i zobaczymy.
    mam pozwolone jak coś że mogę sobie "kielicha" z neospazminy walnąć, to troszkę uspokaja ale jest na alkoholu więc też nie chce przegiąć.

dzięki dziewczyny za reakcje i opis z Waszych przeżyć z ciśnieniem.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ