X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Birads 3 w ciazy
Odpowiedz

Birads 3 w ciazy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Vjuszka Znajoma

Wysłany: 8 maja 2024, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy którejś z was podczas ciąży w badaniu USG wyszły torbiele i gruczołakowłokniaki? Lekarz stwierdził u mnie aż 2 torbiele i 7 gruczolakowlokniaków, ale powiedział, że to łagodne zmiany i mam przyjść na kontrolę za 6 miesięcy. Półtora roku temu przed ciążą robiłam USG piersi i byłam całkowicie zdrowa. Powoli mi to siada na psychikę. Lekarz mówił, że torbiele będą do wycięcia po porodzie bo teraz w ciąży i tak nic się nie zrobi..

• Sara10 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2024, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w 9/ 10 tygodniu ciąży miałam Birads 4a. Dostałam skierowanie do poradni onkologicznej, gdzie onkolog specjalizujący się w badaniu piersi uznał, że kontrola po porodzie wraz z biopsją, więc nic nie zostało nam niż spokojnie czekać.

• Vjuszka Znajoma

Wysłany: 9 maja 2024, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Upp może ktoś jeszcze miał taki przypadek?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2024, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2024, 22:16

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ