Blizniaki w 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Na razie mam wizyty co 3 tygodnie, od grudnia prawdopodobnie co 2. Aktualnie czuję się słabo... Co drugi dzień jest gorszy i wtedy 🤮🤮🤮, jeszcze jakieś dziwne boleści mnie dopadają, od tygodnia boli mnie kark, a od wczoraj straszny ból w pachwinie🤷♀️ chyba już jestem za stara na takie (podwójne) atrakcje 😅😂
Rucola, zgapie od Ciebie pomysł z probiotykami👍
Justa, ja od początku pandemii tak się wkręciłam w zakupy internetowe, że od wiosny to na palcach jednej ręki mogę wyliczyć wypady do sklepów stacjonarnych, to się nazywa szczyt lenistwa😅Rodzina lubi tę wiadomość
Start 2014
8xIUI😔 III IUI cb👼
2019 👧🏼
2021 ur. 24+4tc👼👶
2023 👧🏼 -
U mnir wizyty co 2 tygodnie - wychodzi tak, że co miesiąc pełna wizyta, co miesiac samo usg żeby sprawdzić czy wód nie ubywa. A czuję się... olbrzymia, mam żylaki na wargach sromowych, które bolą okropnie... czasami nie mogę chodzić, ani stać, mam dni, że padam na twarz o 15, ale tak to nie ma tragedii o i dopiero zdjęłam obrączkę i pierścionek
-
Mi najbardziej dokucza spojenie łonowe, najbardziej boli w nocy. Obrączkę już też zdjęłam, choć póki co nie mam jako takich obrzęków. Ogólnie to nie mam prawa narzekać choć 15kg na plusie robi swoje. Jestem ociężała no ale to naprawdę nie są problemy.#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Ja też się czuje już strasznie ociężale. Strach pomyśleć co będzie dalej.🙈
Dziewczyny wszystkie chodzicie do lekarza który specjalizuje się w ciążach wielopłodowych? Chodzę do lekarza na NFZ i nie mam pojęcia czy specjalizuje się w takich ciążach-ale jest chwalony przez pacjentki.Różyczka32
Synkowie ur. 12.02.2021r. Miłosz 1950 45cm❤️, Szymon 1830 43 cm ❤️ -
Rodzina, ja mam tp na 3 czerwca, ale szczytem moich marzeń jest dociągnąć do Majówki😉 Mam 34 lata na karku😁 z racji jednokosmowkowosci mój gin odesłał mnie do speca od ciąż wielopłodowych, za duże ryzyko powikłań.Start 2014
8xIUI😔 III IUI cb👼
2019 👧🏼
2021 ur. 24+4tc👼👶
2023 👧🏼 -
Ja mam na 1 marca termin, a lat mam 28 na stanie dwulatek... więc będzie ciekawie. Teraz na plusie mam jakieś 8-9kg, ale na początku prawie nic nie jadłam, pić też nie mogłam bo mnie mdliło. Co do lekarza na NFZ, to ja byłam na 2 wizytach... u lekarza, który nie potrafi robić usg, nawet nie zauważył że to podwójna ciąża
-
Ja chodze na nfz do zwylkego ginekologa i prywatnie do dobrego lekarza, ktory mi pomogl zajsc w ciaze. Strasznie drogo wychodzi, wiec sie wspomagam na fundusz. Ufam bardziej temu prywatnie. Ma doskonaly sprzet i lepiej podchodzi do opieki. Daje mi leki na wspomaganie od samego poczatku. A ten na nfz tylko witaminy. ja mam 29 lat. Moja pierwsza ciaza i sie boje strasznie o "wszystko". Ja mmam termin na 3 maja ciaza 2o2k.
-
Już po wizycie, mamy dwie owodnie😀🍀 uff kamień z serca, czyli oficjalnie jestem w ciąży 1k2o. Kruszyny mają po 3,5cm i 3,8 cm. I powoli zaczynam schodzić z leków, więc jestem bardzo zadowolona😁 oby tak dalej. Za dwa tygodnie prenatalne, mam nadzieję, że nie będą wstydliwi/we i zdradzą kim są♀️♂️
Rucola, Różyczka32 lubią tę wiadomość
Start 2014
8xIUI😔 III IUI cb👼
2019 👧🏼
2021 ur. 24+4tc👼👶
2023 👧🏼 -
Jaksa ogromnie się cieszę! 2 owodnie brzmią naprawdę dobrze!!! A co do płci ja już sobie jakoś zakodowałam, ze będziesz mieć 2 chłopaków zobaczymy czy się sprawdzi
Jaksa lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Dziewczyny jak wasze samopoczucie? Wczoraj byłam na wizycie takiej na NFZ bez badania i usg bo nie ma w gabinecie. Rucola pytałam o no-spe lekarz kazał brać w razie bólu😉
28 lis. Mam połówkowe i badania na krzywą cukrową w grudniu ale wypada mi w 23 tygodniu do zrobienia i nie wiem czy nie za wcześnie 🤷♀️chyba trochę źle mi wyliczył. Ogólnie od początku 6kg na plusie, a od ostatniej wizyty tj. 10.10. Doleciało aż 4kg. Z wagą która obecnie mam rodziłam mojego pierwszego syna w 34 tyg.i brzuch mam taki jak wtedy🙈. Rośniemy...Różyczka32
Synkowie ur. 12.02.2021r. Miłosz 1950 45cm❤️, Szymon 1830 43 cm ❤️ -
Ech to czekanie na wizyty, ja dopiero co miałam, a już przebieram nerwowo nogami przed prenatalnymi🙄
U mnie waga stoi, poprzednio na tym etapie miałam już coś na plusie, ale teraz 🤮🤮🤮 robią swoje... aczkolwiek jakoś się specjalnie kilogramami nie przejmuję, bo w poprzedniej ciąży przytyłam 20 kg😳 a dwa tygodnie po porodzie już wróciłam do wyjściowej, czyli głównie woda + ciążowe dodatki.
Rozyczka32, ja z zaparciami nie mam problemu, nigdy nie miałam, ale profilaktycznie dodaje sobie do koktajli owocowych siemię lniane i miksuję, świetnie działa na jelita🤭Start 2014
8xIUI😔 III IUI cb👼
2019 👧🏼
2021 ur. 24+4tc👼👶
2023 👧🏼