Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Bliźnięta jednokosmówkowe dwuobwudniowe
Odpowiedz

Bliźnięta jednokosmówkowe dwuobwudniowe

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • ewelcia45 Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2023, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część czy są Tu Mamy z podobnymi bliźniakami? Możecie podzielić się Wasza historia. ? Niedawno się dowiedziałam że mam jedno łożysko dla moich Bliźniąt i boję się o moje dzieciaczki. Jestem w 13 tyg ciąży.

ewelcia45
  • Przytulanka Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2023, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Cię mamusiu, ja jestem mamą dwóch dziewczynek z ciąży 1k2o. Myślę, że chyba wszystkie z nas które były w ciazy 1k1o i 1k2o przeżywały takie emocje jak Ty. Gdybyś miała jakiekolwiek pytania, wątpliwości to służę pomocą. ;) trzymaj się ciepluto i trzymam kciuki, żeby u Was wszystko przebiegło prawidłowo.

• ewelcia45 Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2023, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przytulanka wrote:
    Witam Cię mamusiu, ja jestem mamą dwóch dziewczynek z ciąży 1k2o. Myślę, że chyba wszystkie z nas które były w ciazy 1k1o i 1k2o przeżywały takie emocje jak Ty. Gdybyś miała jakiekolwiek pytania, wątpliwości to służę pomocą. ;) trzymaj się ciepluto i trzymam kciuki, żeby u Was wszystko przebiegło prawidłowo.

Czy Twoje dziewczynki wymagały jakiegoś zabiegu? Czy równo rosły?

ewelcia45
  • Przytulanka Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2023, 01:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelcia45 wrote:
    Czy Twoje dziewczynki wymagały jakiegoś zabiegu? Czy równo rosły?

Ciąża przebiegała przez długi okres prawidłowo, wszystkie wyniki, pomiary ok. Miewałam częste twardnienia i spięcia brzucha w wyniku czego musiałam dużo leżeć. Ogólnie ciąża w moim przypadku dość mocno obciążyła mój organizm. Trafiłam.do szpitala że skurczami dokładnie 32+0 tc, udało się wyciszyć skurcze ale nie zostałam już wypuszczona ze szpitala. W 32+6 tc wyszle źle wyniki na ktg, zaniki tętna u dzieci więc podjęli decyzję o rozwiązaniu ze względu na małą ilość wód płodowych. Dziewczyny 1 dzień wymagały wsparcia oddechowego następnie potem były już na swoim, obie miały 2 stopień wylewu krwi do mózgu plus szmery na sercach. Aktualnie szmerów już prawie nie ma. Co prawda jedna córka ma problemy zdrowotne, rehabilowana intensywnie ale zrobiła ogromne postępy. Z dnia na dzień nas zaskakują. ;) Trzeba być dobrej myśli, każda ciąża i każdy przypadek jest inny. W razie czego ważne żeby zostac odpowiednio pokierowanym do specjalistów i działać tak jak mówi mamie intuicja. To, że u nas były przygody nie oznacza że u Pani one wystąpią. ;)

• Elizaaa Debiutantka

Wysłany: 7 lipca, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Up
    Chciałam odświeżyć wątek
    Są tu mamy takich bliźniąt ? Licze na jakieś pozytywne historie 🥹

👱🏻‍♀️34

Starania o 2 🤱🏼

💙2019
  • Zielone.Słońce Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem taką mama ☺️

4,5 roku starań
    Endometrioza II/III st, adenomioza, PCOS
    🔹06.21 1 ICSI - ❄️❄️❄️❄️ 1cb ❌
    🔹02.2023 2 ICSI - ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    🔸 28.05-4.06 3 krwotoki
    🔹 14+4tc - 103g 👶 i 104g 👶
    SANCO zdrowe chłopaki 💙💙
    🔹19+2 - 261g i 309g 👶👶
    🔹 27+2 - 1113g🐸 i 1122g🐸
    🔹29+2 - 1318g🦔 i 1365g 🦔
    🔹34+2 - 2460g🌞 i 2363g🌞

Witaj świecie! ✋
    PROM 34+5/6
    10.11.23 Leoś 2490g 💙, Filipuś 2120g💙

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ