X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Blizny po laparoskopii a ciąża
Odpowiedz

Blizny po laparoskopii a ciąża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Anecia722 Debiutantka

Wysłany: 28 sierpnia 2022, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 🙂 zastanawiam się jak zachowują się blizny w ciąży. Mam pionowa bliznę pod pępkiem i pozioma bliznę po lewej stronie brzucha na linii majtek, wszystko to po laparoskopii. Czy te blizny bardzo się rozciągną?

• niutek87 Autorytet

Wysłany: 1 września 2022, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 🙂 Ja miałam w pępku i po jednej z obu stron brzucha na linii majtek. Te dolne po dwóch ciążach bez zmian, na tej w pępku robiły mi się już po porodzie strupki,ale po odpadnięciu zagoiło się.Mam też blizne po operacji na wyrostek robaczkowy i też nie zmieniła się w obu ciążach 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2022, 21:37

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ