Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Blizny po laparoskopii a ciąża
Odpowiedz

Blizny po laparoskopii a ciąża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Anecia722 Debiutantka

Wysłany: 28 sierpnia 2022, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 🙂 zastanawiam się jak zachowują się blizny w ciąży. Mam pionowa bliznę pod pępkiem i pozioma bliznę po lewej stronie brzucha na linii majtek, wszystko to po laparoskopii. Czy te blizny bardzo się rozciągną?

• niutek87 Autorytet

Wysłany: 1 września 2022, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 🙂 Ja miałam w pępku i po jednej z obu stron brzucha na linii majtek. Te dolne po dwóch ciążach bez zmian, na tej w pępku robiły mi się już po porodzie strupki,ale po odpadnięciu zagoiło się.Mam też blizne po operacji na wyrostek robaczkowy i też nie zmieniła się w obu ciążach 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2022, 21:37

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ