X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ból! !!
Odpowiedz

ból! !!

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Maj Koleżanka

Wysłany: 26 października 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy . Jestem w 36 tc ciąży i od 3 dni mam nie ustający ból podbrzusza jak na okres. Ból stopniowo ustaje tylko jak się położę ale jak już wstanę znowu to samo . Ciąglego cczuje . Mam się martwić. ? Czy jechać na IP
    ? Boję się że nie długo się zacznie . Czasami mocno zaboli ze aż krzyknę z bólu

Zaczynamy starania o 2 dzieciątko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to są takie skurcze całkiem jak na okres czy masz uczucie "rozpierania"? No i najważniejsze, czy czujesz normalne ruchy? W moim przypadku było tak, że skurcze przepowiadające były takie jak okresowe, a porodowe były właśnie takie "rozpierające". Jeśli Cię niepokoją to przejedź się na IP, niech sprawdzą czy z dzidziem wszystko ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 22:21

• Maj Koleżanka

Wysłany: 27 października 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No są to takie okresowe bardziej . Teraz stopniowo ustały . Nie boli aż tak bardzo ale czuć lekko jeszcze . Dużo pomogła wczorajsza dłuższą kąpiel .. wiec może są to skurcze przepowiadajace . W czwartek mam lekarza wiec zapytam o to .. jak nie ustanie i będzie boleć bardziej to pojadę na IP sprawdzić .. a tak to chyba poczekam do czwartku .. bo u nas w szpitalu to jak nic nie będzie się działo u jest to normalny objaw to strasznie krytykują cie .. zamiast zrozumieć ze człowiek się martwi

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami lepiej, żeby skrytykowali, niż zaniedbać jakiś niepokojący objaw. Cieszę się, że przeszło. I jeszcze jedno - porodowe skurcze pojawiają się w miarę w równych odstępach czasu i nie łagodzi ich kąpiel. Jak są już co 4-5 minut to rodzisz :) Na Twoim etapie ciąży jest wielce prawdopodobne, że macica ćwiczy przed porodem. Dużo odpoczywaj i postaraj się nie denerwować. Trzymam kciuki, będzie dobrze. :)

• Kaśka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej miałam w zeszłym tygodniu tak samo, bóle jak na okres ruszać się nie mogłam a jak leżałam to lepiej, byłam u gina i mówił że to normalne i ma boleć bo pewnie dziecko się do wyjścia układa :-)
    ja osobiśćie zrobiłam sobie ciepłą kąpiel i lekarz pozwolił 2 nospy połknąć i przeszło :-)

konie82.gif
    f2w3rjjg1da4lr23.png
  • Maj Koleżanka

Wysłany: 27 października 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie . Ale mam nadziejexze jeszcze chociaż te 2 tyg wysiedzi w brzuszku ;)) . Teraz znowu czuje mocniejszy ból w dole brzucha . Mam nadzieje ze do wieczora przejdzie . Bo obiad mężowi trzeba przygotować a jak tu się ruszać jak czujesz takie bóle;))

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ