ból! !!
-
Mamy . Jestem w 36 tc ciąży i od 3 dni mam nie ustający ból podbrzusza jak na okres. Ból stopniowo ustaje tylko jak się położę ale jak już wstanę znowu to samo . Ciąglego cczuje . Mam się martwić. ? Czy jechać na IP
? Boję się że nie długo się zacznie . Czasami mocno zaboli ze aż krzyknę z bóluZaczynamy starania o 2 dzieciątko -
nick nieaktualnyA to są takie skurcze całkiem jak na okres czy masz uczucie "rozpierania"? No i najważniejsze, czy czujesz normalne ruchy? W moim przypadku było tak, że skurcze przepowiadające były takie jak okresowe, a porodowe były właśnie takie "rozpierające". Jeśli Cię niepokoją to przejedź się na IP, niech sprawdzą czy z dzidziem wszystko ok.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 22:21
-
No są to takie okresowe bardziej . Teraz stopniowo ustały . Nie boli aż tak bardzo ale czuć lekko jeszcze . Dużo pomogła wczorajsza dłuższą kąpiel .. wiec może są to skurcze przepowiadajace . W czwartek mam lekarza wiec zapytam o to .. jak nie ustanie i będzie boleć bardziej to pojadę na IP sprawdzić .. a tak to chyba poczekam do czwartku .. bo u nas w szpitalu to jak nic nie będzie się działo u jest to normalny objaw to strasznie krytykują cie .. zamiast zrozumieć ze człowiek się martwiZaczynamy starania o 2 dzieciątko
-
nick nieaktualnyCzasami lepiej, żeby skrytykowali, niż zaniedbać jakiś niepokojący objaw. Cieszę się, że przeszło. I jeszcze jedno - porodowe skurcze pojawiają się w miarę w równych odstępach czasu i nie łagodzi ich kąpiel. Jak są już co 4-5 minut to rodzisz Na Twoim etapie ciąży jest wielce prawdopodobne, że macica ćwiczy przed porodem. Dużo odpoczywaj i postaraj się nie denerwować. Trzymam kciuki, będzie dobrze.
-
hej miałam w zeszłym tygodniu tak samo, bóle jak na okres ruszać się nie mogłam a jak leżałam to lepiej, byłam u gina i mówił że to normalne i ma boleć bo pewnie dziecko się do wyjścia układa
ja osobiśćie zrobiłam sobie ciepłą kąpiel i lekarz pozwolił 2 nospy połknąć i przeszło -
No pewnie . Ale mam nadziejexze jeszcze chociaż te 2 tyg wysiedzi w brzuszku ) . Teraz znowu czuje mocniejszy ból w dole brzucha . Mam nadzieje ze do wieczora przejdzie . Bo obiad mężowi trzeba przygotować a jak tu się ruszać jak czujesz takie bóle;))Zaczynamy starania o 2 dzieciątko
-