WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ból łydki
Odpowiedz

ból łydki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, mam pytanie czy moze któras z Was miała taki problem jak ja...... jestem w 28 tygodniu ciazy i od kilku dni boli mnie łydka to taki ból jakby na zmiane pogody, nie boli cały czas ale z przerwami, czy mozliwe ze to maluch tak naciska?

iv09hdgenu0skffm.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na lydke to maly maluszek nie ma takiej mocy :--)) by nacisnac mimo swej wagi
    pewnie lapia Cie skurcze co jest normalne po 20tyg
    polecam z apteki aspargin 3x2tab powinno pomoc plus uregulowac gospodarke potasu i magnezu
    ja bralam cala ciaze i skurcze lydki mialam nad ranem doslownie pare x tylko
    pij tez minimum 8x szklanek wody niegaz i oczyw odpoczynek
    Zdrowka!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2014, 14:25

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hm tylko ze ja nie odczuwam tego jako skurcze tylko takie ciagnięcie...

iv09hdgenu0skffm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To biegnij do lekarza bo to może być zakrzepica. Ja niestety też ją dostałam w ciąży i to się właśnie objawia jak takie ciągnięcie. Przy zakrzepicy noga w tym miejscu gdzie jest zakrzep jest t=jakby twardsza i boli. Sprawdza się to uciskając łydkę od stopy ku górze - miejsce w którym zaczyna boleć i ciągnąć to tam jest skrzep

Limerikowo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie masz bardziej widocznych żył na łydce? Bo może to tylko żylaki. Tak czy siak - do lekarza z tym.

Limerikowo lubi tę wiadomość

• natasza82 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie wróciłam, mówi ze jest ok i ze moze to od kregosłupa, kazał obserwowac i w razie zaczerwienienia jechac do szpitala , a co ci dali na zakrzepice sa bezpieczne leki w ciazy?

iv09hdgenu0skffm.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w zakrzepicy rozrzedza sie krew np acard 125mg na dobe
    trzeba wiedziec czy ma sie uczulenie na salicylany bo to podstawa lekow tego typu i porobic badania na zespol krzepniecia
    mi wyszly negatywnie ale bralam acard cala ciaze
    po 30 tyg ciazy mnie bolalo na boku nad kostka i tez lydka podczas spacerow

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2014, 19:54

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedzi:-)

iv09hdgenu0skffm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy zakrzepicy to acard nie wystarczy tylko szpital i zastrzyki z heparyny.

• rokabaj Nowa

Wysłany: 9 października 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja stosowałam przy pierwszej ciąży i stostuje też teraz odwary z kaliny - https://www.stolicazdrowia.pl/2183/kalina-koralowa-wlasciwosci-lecznicze-zastosowanie-sposob-uzycia/ warto zapoznać sie z właściwościami i zastosować :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ