X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ból z prawej strony pod żebrami
Odpowiedz

Ból z prawej strony pod żebrami

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • aleksandrata Debiutantka

Wysłany: 5 grudnia 2024, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem obecnie w 15 tygodniu i od mniej więcej miesiąca odczuwam ból z prawej strony, tuż pod żebrami. Boli różnie, czasem tylko pobolewa, a czasem tak, że nie mogę się ruszyć. Nasila się to wieczorami i po większym posiłku, nigdy nie boli rano. Dodam, co jest dziwne, że w tym miejscu czuję czasem obrzęk, mąż też wyczuwa jakieś zgrubienie. Czy któraś z Was tak miała? Czy to może być kolka wątrobowa? USG wątroby wyszło bez zarzutu 😐

Wysłany: 10 grudnia 2024, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt? 😟

• BuBu90 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2024, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrata wrote:
    Hej, jestem obecnie w 15 tygodniu i od mniej więcej miesiąca odczuwam ból z prawej strony, tuż pod żebrami. Boli różnie, czasem tylko pobolewa, a czasem tak, że nie mogę się ruszyć. Nasila się to wieczorami i po większym posiłku, nigdy nie boli rano. Dodam, co jest dziwne, że w tym miejscu czuję czasem obrzęk, mąż też wyczuwa jakieś zgrubienie. Czy któraś z Was tak miała? Czy to może być kolka wątrobowa? USG wątroby wyszło bez zarzutu 😐
    Wątroby nie masz aż tak wysoko, to może być dwunastnica ale no lekarzem nie jestem. Idź do lekarza rodzinnego, niech Cię skieruje na USG jamy brzusznej i będziesz więcej wiedziała, tu nikt Ci nie wywróży z fusów 😊

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
    🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
    🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
    🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
    Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN
    age.png

Wysłany: 10 grudnia 2024, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko że ja jestem po badaniach, które nic nie wykazały. Napisałam w poście wyżej, że USG bez zarzutu :) inaczej nie pytałabym na forum, bo nie uznaję diagnoz stawianych przez internet. Po prostu już nie wiem do kogo iść i gdzie szukać.

Martynka.98 lubi tę wiadomość

• Lilika Nowa

Wysłany: 4 lutego, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej i jak twoje dolegliwości , dalej się utrzymują?mam wrażenie że też mam podobne dolegliwości .

Wysłany: 10 lutego, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, zaczynam obecnie 26 tydzień, brzuch mam już dość spory, ale mniej więcej od miesiąca jest spokój. Wcześniej mnie bolało codziennie wieczorami i po większym posiłku, czyli jak brzuch robił się choć trochę większy. Pozycja siedząca też to nasilała, więc ograniczyłam siedzenie do minimum. Jak już bolało to robiłam mocne masaże z polecenia fizjoterapeutki. Masowałam tę okolicę z użyciem twardej piłki, rozciągałam te mięśnie jak mogłam i zwykle po 10 minutach taki masaż pomagał. Teraz samo ustąpiło.

• Lusia90 Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrata wrote:
    Hej, ja tak miałam też w okolicach 15/16 tygodnia, identyczny ból jak opisujesz pod prawą piersią za żebrami ale bez zgrubienia. Najgorzej było jak siedziałam, ale teraz 19 tydzień i już nie mam tego uczucia. Może po prostu tam się wszystko przemieszcza? :)

preg.png

👩27 |👨‍🦱 28 | pierwsza ciąża.
    21+1tc 473 g zdrowego chłopca 💙
    Czekamy na Ciebie maluszku 💞🥹

Wysłany: 10 lutego, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjoterapeutka dobrze mi wyjaśniła co to może być, chodziło o jakieś przyczepy przepony, ale nie umiem potworzyć. Możliwe, że im późniejsza ciąża tym bardziej organizm się przyzwyczaja i samo ustępuje :)

• marek445 Znajoma

Wysłany: 17 lutego, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy moja żona ma jakieś problemy zdrowotne od razu zgłaszamy się do Pani Doktor, która prowadzi ciąże. Według mnie nie ma sensu zwlekać.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ