Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne być kobietą, być kobietą...
Odpowiedz

być kobietą, być kobietą...

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Rebeca Koleżanka

Wysłany: 10 lipca 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz trochę z innej beczki :) Zastanawiam się co robicie drogie Dziewczęta, aby w czasie ciąży pozostać kobietami (w pełnym tego słowa znaczeniu) :D Może brzmi dziwnie, ale chodzi mi o przyziemne rzeczy. Jakich kremów używacie? Czy stosujecie jakieś specjalne balsamy do ciała? Czy malujecie się na co dzień?

Druga sprawa. Co z włosami? Czy któraś z Was zdecydowała się na farbowanie włosów jeszcze w I trymestrze? Czy używałyście do tego specjalnych farb bez amoniaku?

I ostatnia kwestia :) Chodzenie na szpilkach... Za niedługo jadę na wesele jako gość. Będę już wtedy miała widoczny brzuszek i nie wiem czy bezpiecznie będzie jeśli założę szpilki? Co o tym sądzicie?

Czekam na Wasze opinie, wypowiedzi. Podzielcie się swoimi doświadczeniami :)

Aniołek 18.07.2016 <3
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja maluję się codziennie i staram się (w miarę możliwości) ładnie ubierać. Ale ma na to wpływ też to, że wciąż pracuję, więc nie mogę się zbytnio zaniedbać :P

Na obcasach już od dawna nie chodzę i w zeszłym tygodniu na weselu również wystąpiłam w balerinach. Nie wiem na jakim etapie ciąży Ty jesteś, ale ja mam już olbrzymi brzuchol i w obcasach mogłabym zwyczajnie nie utrzymać równowagi :P Zresztą od 5 miesiąca męczy mnie ból kręgosłupa, więc staram się nie pogarszać sprawy obuwiem na obcasach. Ale będąc na weselu widziałam dziewczynę również w zaawansowanej ciąży, która była w szpilkach i dała radę tańczyć, wiec to chyba indywidualna kwestia :)

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Rebeca Koleżanka

Wysłany: 10 lipca 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem dopiero w 10tc :) Brzuszka jeszcze nie mam. Impreza za 2 miesiące więc wtedy już na pewno będzie coś widać :) Planuję założyć szpilki... zobaczymy jak to będzie! :)

Aniołek 18.07.2016 <3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ