X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Chory mąż - co robicie wtedy?
Odpowiedz

Chory mąż - co robicie wtedy?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbliża się okres przeziębień, gryp. Jeśli Waszego męża coś łapie a wy jesteście w ciąży, co wtedy robicie? Druga kanapa? Dodatkowy czosnek? ;) Będę wdzięczna za wszelkie porady, mąż wraca akurat z delegacji, gdzie połowa osób była chora. A ja dopiero początek ciąży... Dziękuję za odpowiedzi!!!

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔
    26.11. 2025 ❤️ czekamy na Stasia

preg.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak moj maz przyszedl z bolem gardla to spal 2 noce w duzym pokoju. 3 dnia przyszedl z pracy z gorączkiem i katarem, to zostal wyslany do swojej mamy. I tam spędzil kolejne 4 dni. W miedzyczasie byl u lekarza i dostal antybiotyk ze względu na mnie.

Takze nie ryzykuj bo grypa teraz zajadla. Lepiej dmuchac na zimne.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też każde przeziębienie męża oznaczało automatyczną eksmisję na kanapę :) Jakbyś coś podłapała od męża, to będziesz się bardziej męczyć, bo większości leków nie możesz przyjmować. Nie ma sensu ryzykować.

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maseczka dla męża na twarz (są takie jednorazowe w aptece), faszeruje lekami, jak jest bardzo źle to mężu niestety na kanapę w salonie.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • ZAneczka Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążę rozpoczęłam anginą, więc bardzo staram się unikać przeziębienia i chorób. Niestety chorobę Męża też mam za sobą. Brał antybiotyki, spał tyłem do mnie i osłaniał twarz. Ja profilaktycznie codziennie litrami piłam ciepłą wodę z cytryną, imbirem i miodem. Oczywiście izolacja- zero przytulania (chyba, że z osłonką na twarzy;)), trudny to był czas, ale daliśmy radę i nie załapałam nawet kataru.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ