Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Chory mąż - co robicie wtedy?
Odpowiedz

Chory mąż - co robicie wtedy?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbliża się okres przeziębień, gryp. Jeśli Waszego męża coś łapie a wy jesteście w ciąży, co wtedy robicie? Druga kanapa? Dodatkowy czosnek? ;) Będę wdzięczna za wszelkie porady, mąż wraca akurat z delegacji, gdzie połowa osób była chora. A ja dopiero początek ciąży... Dziękuję za odpowiedzi!!!

Dopegyt —> Metocard (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Stasia
    28.11 termin usg
    21.11 planowana indukcja

age.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak moj maz przyszedl z bolem gardla to spal 2 noce w duzym pokoju. 3 dnia przyszedl z pracy z gorączkiem i katarem, to zostal wyslany do swojej mamy. I tam spędzil kolejne 4 dni. W miedzyczasie byl u lekarza i dostal antybiotyk ze względu na mnie.

Takze nie ryzykuj bo grypa teraz zajadla. Lepiej dmuchac na zimne.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też każde przeziębienie męża oznaczało automatyczną eksmisję na kanapę :) Jakbyś coś podłapała od męża, to będziesz się bardziej męczyć, bo większości leków nie możesz przyjmować. Nie ma sensu ryzykować.

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maseczka dla męża na twarz (są takie jednorazowe w aptece), faszeruje lekami, jak jest bardzo źle to mężu niestety na kanapę w salonie.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • ZAneczka Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążę rozpoczęłam anginą, więc bardzo staram się unikać przeziębienia i chorób. Niestety chorobę Męża też mam za sobą. Brał antybiotyki, spał tyłem do mnie i osłaniał twarz. Ja profilaktycznie codziennie litrami piłam ciepłą wodę z cytryną, imbirem i miodem. Oczywiście izolacja- zero przytulania (chyba, że z osłonką na twarzy;)), trudny to był czas, ale daliśmy radę i nie załapałam nawet kataru.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pieluchy tetrowe w nowoczesnej wyprawce. 5 sprytnych sposobów, jak wykorzystać je na co dzień

Kompletowanie wyprawki dla noworodka łatwo zamienić w listę drogich i skomplikowanych gadżetów. Tymczasem jedna z najbardziej praktycznych rzeczy od lat pozostaje dokładnie taka sama — pielucha tetrowa. Naturalna, delikatna dla skóry dziecka i niezwykle uniwersalna. Sprawdza się jako lekki kocyk, ręcznik po kąpieli, podkład do odbijania czy awaryjny przewijak poza domem. W nowym artykule podpowiadamy, jak wybrać dobrą tetrę i dlaczego nadal jest absolutnym must-have każdej wyprawki.

CZYTAJ WIĘCEJ