Kinni wrote:
Cześć, Miałam owulację między 1 a 2 sierpnia, dziś byłam na usg i ginekolog potwierdziła że owulacja się odbyła, powiedziała niestety że moje endometrium jest cienkie 6mm, czy komuś przy tak cienkim endometrium udało się zajść w ciąże? Mam PCOS i IO, obecnie jestem na diecie o niskim indeksie gimnicznym i biorę metforminę. Ginekolog nie przepisała mi żadnych leków mimo tak cienkiego endometrium.
Witaj .Grubość endometrium to jedno ważne jest również jego jakoś i ukrwienie .Jest to cienkie endometrium ale nie przekreśla szansy zajścia w ciążę. Sytuacja będzie się powtarzać warto sprawdzić czy nie mamy np stanu zapalnego można zastosować estrogeny doustnie ,dopochwowe u mnie na endo dobrze działała dieta przeciwzapalna ( oliwa z oliwek dobrej jakości kwasy omega 3 ,orzechy itd ) z takich dodatkowych wspomagaczy na ukrwienie można włączyć witaminę e i np medargin .Powodzenia
2023 15tc 💔👼
2 procedury ivf
Panorama wszystko ok dziewczynka 🩷
Cukrzyca insulina
FET 5.1.1 acard ,clexana ,estrofem ,lanzeto ,medargin ,prolutex 2x ,cyclogest ,duphaston ,acofil,immunoglobuliny, atosiban
👱♀️32 l 🧔♂️ 34l