Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża a endometrium
Odpowiedz

Ciąża a endometrium

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kinni Nowa

Wysłany: 4 sierpnia, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, Miałam owulację między 1 a 2 sierpnia, dziś byłam na usg i ginekolog potwierdziła że owulacja się odbyła, powiedziała niestety że moje endometrium jest cienkie 6mm, czy komuś przy tak cienkim endometrium udało się zajść w ciąże? Mam PCOS i IO, obecnie jestem na diecie o niskim indeksie gimnicznym i biorę metforminę. Ginekolog nie przepisała mi żadnych leków mimo tak cienkiego endometrium.

• Słoneczko🌼 Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinni wrote:
    Cześć, Miałam owulację między 1 a 2 sierpnia, dziś byłam na usg i ginekolog potwierdziła że owulacja się odbyła, powiedziała niestety że moje endometrium jest cienkie 6mm, czy komuś przy tak cienkim endometrium udało się zajść w ciąże? Mam PCOS i IO, obecnie jestem na diecie o niskim indeksie gimnicznym i biorę metforminę. Ginekolog nie przepisała mi żadnych leków mimo tak cienkiego endometrium.

Witaj .Grubość endometrium to jedno ważne jest również jego jakoś i ukrwienie .Jest to cienkie endometrium ale nie przekreśla szansy zajścia w ciążę. Sytuacja będzie się powtarzać warto sprawdzić czy nie mamy np stanu zapalnego można zastosować estrogeny doustnie ,dopochwowe u mnie na endo dobrze działała dieta przeciwzapalna ( oliwa z oliwek dobrej jakości kwasy omega 3 ,orzechy itd ) z takich dodatkowych wspomagaczy na ukrwienie można włączyć witaminę e i np medargin .Powodzenia

preg.png

2023 15tc 💔👼
    2 procedury ivf
    Panorama wszystko ok dziewczynka 🩷
    Cukrzyca insulina

FET 5.1.1 acard ,clexana ,estrofem ,lanzeto ,medargin ,prolutex 2x ,cyclogest ,duphaston ,acofil,immunoglobuliny, atosiban
    👱‍♀️32 l 🧔‍♂️ 34l
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ