X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża a informacja o ciąży w pracy
Odpowiedz

Ciąża a informacja o ciąży w pracy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, zaczęłam 5 tydzień, pracuje i nie wiem kiedy powinnam poinformować moja menager o ciąży.. Już prędzej ustaliłam urlop od 3.08-28.08.17. Nie wiem czy powiedzieć przed czy po urlopie.. Dodam że pracuje fizycznie w UK.
    Jak to było u was Drogie Mamy :)
    Dziękuję.

• adelcia Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    ja myślę,że najlepiej po zakończeniu 1go trymestru.Ja taki miałam plan w 1 ciąży,ale powiedziałam w 9tyg bo strasznie wymiotowałam i musiałam iść na l4

Skarbek2312 lubi tę wiadomość

deaf234bd59751a3e2ce46fafae8735a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Up

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiedziałam po 8 tygodniu jak tylko otrzymałam zaświadczenie od lekarza (po usg na którym biło serduszko). Dzięki temu w pracy jestem od tego czasu chroniona. Poza tym kierownik wiedział, że w każdej chwili mogę się gorzej poczuć i nie przyjdę do pracy.

Nie wiem jak to wygląda w UK.

• juliad Debiutantka

Wysłany: 27 lipca 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi też poradzili ogólnie żeby pójść jak się już ma zdjęcie ;p

• Larysa Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiedziałam jakoś w 3 miesiącu.

zrz6i09kmg998aky.png
  • justa. Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiedziałam dopiero na początku 5 miesiąca ale ja mam pracę biurową.

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy pracy fizycznej lepiej nie ryzykować i można powiedziec wczesniej. Ale że idziesz na urlop, to moze już po?

Ja powiedziałam jak zobaczyłam serducho. Ale tylko mojej szefowej i poprosiłam o dyskrecję. Reszta dowiedziała sie po 3 miesiącu. Zreszta wtedy własnie poszłam na zwolnienie bo bardzo źle się czułam.

To informowanie jest bardzo indywidualna sprawą, zależy i od pracy jaką wykonujesz i od tego jak sie czujesz. No i czy masz potrzebe informowania. Ja dzięki temu że moja szefowa wiedziała, mogłam spokojnie pracowac zdalnie :)

Powodzenia i udanego urlopu!

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ