X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża a nowa praca
Odpowiedz

Ciąża a nowa praca

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Zuuziia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane pomóżcie bo nie wiem już co z tym fantem zrobić :/
    Jestem w 5 tc w piątek dostałam telefon że dostałam się na staż do Sądu Rejonowego. Proponują mi umowę na miesiąc a w styczniu jak się sprawdzę przedłużenie umowy na rok.
    Nie wiem co mam zrobić pójdę na miesiąc a co potem ? Będę musiała się przyznać że jestem w ciąży i mogą mnie dalej nie zatrudnić :/

Jest jeszcze druga opcja. Mój dawny pracodawca (wie o ciąży) proponuje mi zatrudnienie na umowę ale też na czas określony bo nie wie czy będzie na tyle pracy abym mogła dłużej zostać u niego. Wyczułam że chce mi pomóc ale najlepiej żebym szybko poszła na L4. Boje się żeby się ZUS nie przyczepił że po 2 msc pracy poszłam na zwolnienie.
    Nie wiem co zrobić. Dobrze byłoby jednak się zatrudnić żeby mieć jakieś świadczenia. :(

Chciałabym spróbować sił w Sądzie ale boje się że jak nie wypalił to miesiąc już będę miała do tyłu i wtedy do tego pracodawcy pójdę w ok 10 tc i potem szybkie zwolnienie... tym bardziej narażam się na kontrolę z ZUSu :/
    Sen z powiek powinnam się nie stresować a o niczym innym nie potrafię teraz myśleć :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 17:44

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ