X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża a siatka przepuklinowa
Odpowiedz

Ciąża a siatka przepuklinowa

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    To mój pierwszy post na forum, więc proszę o wyrozumiałość. Jestem w siódmym tygodniu ciąży. Trzy lata temu przeszłam operację przepukliny pachwinowej przy użyciu siatki. Pytałam wielu lekarzy, ale wszyscy odpowiadają mi: "zobaczymy..." Może któraś z Was miała podobną sytuację. Na razie nie czuję żadnego dyskomfortu, ale zastanawiam się nad kwestią porodu. Czy można w tedy rodzić siłami natury, czy zaleca się cesarskie cięcie? Wiem też, że w czasie ciąży siatka może drażnić nerwy powodując ból, ale to podobno indywidualna sprawa. Bardziej boję się porodu, ponieważ dwa lata po operacji poszłam na trening mięśni brzucha (dość hardcore`owy) i potem moja przepuklina czuła się dramatycznie, a przecież poród to jeszcze większy wysiłek. Jeśli macie jakieś porady, doświadczenia, będę Wam wdzięczna za pomoc w rozwianiu moich wątpliwości.
    Pozdrawiam :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ