X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża, L4 i zasiłek macierzyński na JDG
Odpowiedz

Ciąża, L4 i zasiłek macierzyński na JDG

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Angela009 Debiutantka

Wysłany: 13 stycznia, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    mam bardzo ważne pytanie. Czy któraś z Was prowadzi jednoosobową działalność gospodarczą i może mi pomóc? Jestem w piątym miesiącu ciąży, od lutego będę musiała iść na L4. Opłacałam składki na ubezpieczenie chorobowe, więc przysługuje mi zasiłek macierzyński i L4. Tylko teraz pytanie: czy jeśli przejdę na L4 i nie będą odprowadzać składki chorobowej, nie stracę prawa do zasiłku macierzyńskiego?
    Co mam zrobić z działalnością - podobno nie mogę jej zawiesić, bo wtedy zasiłek macierzyński nie będzie przysługiwał. Czytam w internecie sprzeczne informacje, głowa mi od tego pęka i strasznie mnie stresuje ta kwestia :/ Moja księgowa sama się wydaje lekko zagubiona.
    Proszę o radę!

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ