X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża mamy a szczepienie starszego dziecka
Odpowiedz

Ciąża mamy a szczepienie starszego dziecka

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie przyszłe mamy :) Pytanie kieruję do mam spodziewających się drugiego lub kolejnego dziecka. Czy słyszałyście może o jakimś ryzyku dla ciężarnej mamy w związku ze szczepieniem starszego dziecka? Ja się dopiero staram o drugie maleństwo, i w tym okresie starań wypadły nam już szczepienia MMR, pneumokoki a niedługo 6w1. Szczepiłyście Wasze dzieci? Lekarze coś mówili?
    Z tego co ja wyciągnęłam od naszej pediatry to jedyne ryzyko stanowią szczepienia na ospę i żywe polio (OPV) jeśli mama nie byłą szczepiona/nie chorowała. Ale zdążyłam się już najeść strachu jak córcia miała różyczkę poszczepienną...
    Podzielcie się doświadczeniami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 10:22

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczerze nic nie słyszałam....ale na szczepienia wysyłałam tatusia z dzieckiem :-)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ