X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża mamy a szczepienie starszego dziecka
Odpowiedz

Ciąża mamy a szczepienie starszego dziecka

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie przyszłe mamy :) Pytanie kieruję do mam spodziewających się drugiego lub kolejnego dziecka. Czy słyszałyście może o jakimś ryzyku dla ciężarnej mamy w związku ze szczepieniem starszego dziecka? Ja się dopiero staram o drugie maleństwo, i w tym okresie starań wypadły nam już szczepienia MMR, pneumokoki a niedługo 6w1. Szczepiłyście Wasze dzieci? Lekarze coś mówili?
    Z tego co ja wyciągnęłam od naszej pediatry to jedyne ryzyko stanowią szczepienia na ospę i żywe polio (OPV) jeśli mama nie byłą szczepiona/nie chorowała. Ale zdążyłam się już najeść strachu jak córcia miała różyczkę poszczepienną...
    Podzielcie się doświadczeniami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 10:22

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczerze nic nie słyszałam....ale na szczepienia wysyłałam tatusia z dzieckiem :-)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ