X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża mamy a szczepienie starszego dziecka
Odpowiedz

Ciąża mamy a szczepienie starszego dziecka

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie przyszłe mamy :) Pytanie kieruję do mam spodziewających się drugiego lub kolejnego dziecka. Czy słyszałyście może o jakimś ryzyku dla ciężarnej mamy w związku ze szczepieniem starszego dziecka? Ja się dopiero staram o drugie maleństwo, i w tym okresie starań wypadły nam już szczepienia MMR, pneumokoki a niedługo 6w1. Szczepiłyście Wasze dzieci? Lekarze coś mówili?
    Z tego co ja wyciągnęłam od naszej pediatry to jedyne ryzyko stanowią szczepienia na ospę i żywe polio (OPV) jeśli mama nie byłą szczepiona/nie chorowała. Ale zdążyłam się już najeść strachu jak córcia miała różyczkę poszczepienną...
    Podzielcie się doświadczeniami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 10:22

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczerze nic nie słyszałam....ale na szczepienia wysyłałam tatusia z dzieckiem :-)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ