X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża naturalna pomimo nieudanych inseminacjach itp.
Odpowiedz

Ciąża naturalna pomimo nieudanych inseminacjach itp.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • listek Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    ja jeszcze niestety wciąż należę do staraczek. Jestem po 4 cyklach stymulowanych oraz po 3 inseminacjach (również cykle stymulowane). Niestety nadal nic...
    Zastanawia mnie, czy którejś z Was udało się zajść w ciąże naturalnie po nieudanych zabiegach, in vitro, inseminacjach, stymulacjach..
    Są takie przypadki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 21:47

5 inseminacji - 😔😔😔😔😔

1 IVF - transfer słabego zarodka w 3 dobie - 😔

2 IVF - brak transferu - ☹️

3. IVF z KD - jedna blastka 3.1.2 - transfer nieudany :(

Ciąża naturalna :) ostatnia miesiączka w maju, czyli teraz 17 tydzień (chłopak:))
  • euforia Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja miałam nieudaną inseminację we wrześniu, miałam też problem z cienkim endometrium, kiedy najmniej się tego spodziewałam ( w 9 dc endo 2mm) zaszłam w ciąże, obecnie jestem w 9 tyg. Więc głowa do góry!!! Trzymam kciuki!

listek lubi tę wiadomość

Synek Mamusi :)
    f2w33e3kum1d34qa.png

• livia30 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam jedną inseminację - bez powodzenia. Wiele stymulowanych cykli - nic. Odstawiłam wszystko bo psychicznie nie wyrabiałam, zrobiłam tylko HSG żeby mieć czyste sumienie i bach - w pierwszym cyklu się udało ;-)

listek lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • listek Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mi też się uda :)
    dzięki dziewczyny za odpowiedź, daje to nadzieję :) Spokojnej ciąży Wam życzę.

euforia lubi tę wiadomość

5 inseminacji - 😔😔😔😔😔

1 IVF - transfer słabego zarodka w 3 dobie - 😔

2 IVF - brak transferu - ☹️

3. IVF z KD - jedna blastka 3.1.2 - transfer nieudany :(

Ciąża naturalna :) ostatnia miesiączka w maju, czyli teraz 17 tydzień (chłopak:))
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ