X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po clo
Odpowiedz

Ciąża po clo

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny chcialam zapytać która z was jest po ciąży albo w trakcie dzięki tabletka clo i ew. Inofemie? Z jakich pecherzyków macie te swoje cuda? Zależy mi na odpowiedzi bo w piątek byłam na monitoringu i mialam pecherzyk o wymiarach 28,7 mm czyli duży i pękł albo w piątek albo sobotę bo jak bylam u swojego gina w niedziele ( w piątek pomiary robila mi jego koleżanka bo on był na urlopie) to już był plyn w zatoczce, endo wtedy wynosilo 10.1 mm. Trochę w piątek spanikowalam bo pecherzyk był bardzo duży a ona nie dała mi zlecenia na pregnyl ale na szczęście sam pękł. Tylko czy nie był za duży?

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt nic?

dxomanli5dlutv4a.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaszłam w ciąze w pierwszym cyklu brania clo, choć lekarz nie dawał szans bo pęcherzyk był mały, dziś mam 9-cio miesięczne szczęscie o imieniu Szymonek:)
    tak że czasem warto odpuścić a natura zrobi swoje:)

Foto_Anna lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • ana909 Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaszłam w 3 cyklu z clo, brałam 1tab dziennie i owu miałam tak jak zawsze w 17dc z pęcherzyka około 24-26mm.

Kocham Cię córeczko ❤
    Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja jestem w 4 cyklu z clo z czego mialam 3 miesiace przerwy i ostatnio wyhodowalam giganta, mial 28,7 mm w piatek, a w niedziele byl juz plyn wiec pekl sam z siebie. do 9 maja zobaczymy z jakim efektem ale juz sie nie nastawiam... endo w niedziele wynosilo 10,1 wiec bardzo dobre na zagniezdzenie... tym razem mialam szybko owu bo 11-12 dc wiec spanikowalam i zastanawiam sie czy sa dziewczyny ktorym z tak duzym pecherzem udalo sie zaciazyc. gin ktora robila mi usg mowila ze to owulacyjny pecherzyk i peknie lada dzien albo i w tym samym, a pozno w nocy czulam lewa strone.

dxomanli5dlutv4a.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialyscie jakieś objawy zagadnienia? Ja dzis mam 6 dpo i od rana czuje ciężkoś podbrzusza i ogólnie jakoś dziwnie inaczej niż zwykle... No i czułam rano i tak do 16 albo jajnik albo ściankę macicy jakby coś się wbijalo

dxomanli5dlutv4a.png
  • paninka Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj pecherzyk w 13 dc mial az 30mm i lekarka stwierdzila, ze szanse na ciaze sa marne. Dostalam ovitrelle, a po 2 tygodniach okazalo sie, ze jednak i z takiego giganta moze byc ciaza.

plemniczka lubi tę wiadomość

km5scwa1aut8uv9t.png
    dqpr6iyewwcyi6lc.png
    k0kdha00tco1nrqi.png
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatni cykl (7) z clo jaki miałam i w którym w zaszłam w ciąże olałam i nie poszłam nawet na monitoring więc nie wiem jakiej wielkości miałam pęcherzyk ;) wybrałam się do innego lekarza na konsultację i on widział już tylko pęcherzyk, który nie pękł, więc musiałam mieć dwa - ale owulacji nie zauważył więc ciąża była dla mnie ogromną niespodzianką w momencie, kiedy miałam już sobie zrobić przerwę w staraniach.
    ale w Grudniu po clo i pregnylu podanym na pęcherzyk 24mm mi się nie udało. Nie ma reguły chyba.

oar83e3k7nkpecth.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paninka to mnie pocieszylas bo mój pewnie też był podobnej wielkości jak pękł. Megimeg ja 11 dc mialam pierwszy monitoring wiec musiałam isc i od razu był szok bo duży pecherzyk. Ale najważniejsze że się udało ;). A uczucie opuchnięcia jajnika albo jednej strony macicy (z tej strony była owu) może oznaczać ciaze? 6 dpo obudziłam się z takim uczuciem jakby ktoś mi przywalil w jajnik a to było w ten piątek w sumie, wczoraj w pracy byłam dziwna i rozkojarzona a dziś uczucie podobne ale mniej dokuczliwe

dxomanli5dlutv4a.png
  • *Słoneczko Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaszłam w ciążę w pierwszym cyklu stymulowanym clo (inofem też piłam w tym cyklu, ale i we wcześniejszych). Nie wiem jaki był pęcherzyk, bo tak wyszło, że nie miałam monitoringu, ale ogólnie to był dziwny cykl, bo byłam chora i nie bardzo można się sugerować temperaturą. Owulację według moich obserwacji miałam ok. 10. dnia cyklu, a więc wcześniej (zazwyczaj była ok. 13 dnia). I pamiętam, że ok. 15.-16. dnia miałam taki dziwny ból, dyskomfort w podbrzuszu, coś jakby ciągnięcie. Ale nie byłam jakoś bardzo nastawiona na to, że się od razu udało, więc nie skojarzyłam tego z ciążą, a teraz myślę, że to mógł być objaw implantacji. Cykle miałam 26-dniowe, a w tym cyklu już 26. dnia podskoczyła mi temperatura, co skłoniło mnie do zrobienia testu, na którym już się pokazała blada druga kreseczka. I tak oto czekamy na naszego kluska, jeszcze tylko(!) 60 dni!
    Trzymam kciuki za Was, które dopiero czekają na to szczęście. :-)

Girl25, Foto_Anna lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72733.png
    Wojtuś jest z nami od 02.07.2016r. Nasze największe szczęście!
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ze te moje bóle to oznaka ciazy

*Słoneczko lubi tę wiadomość

dxomanli5dlutv4a.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ