X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po pustym jaju płodowym
Odpowiedz

Ciąża po pustym jaju płodowym

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ponad rok temu miałam zabieg po pustym jaju płodowym i w końcu zaszłam w upragnioną drugą ciąże :) Mimo, że widziałam już zarodek z bijącym serduszkiem nie wiem czy mogę być całkowicie spokojna. Jak przebiega wasza ciąża po pustym jaju płodowym ? Czy przyjmujecie jakieś leki w tej ciąży ze względu na porzednią ?

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja miałam chyba puste jajo w kwietniu, od pozytywnego testu miałam plamienia, potem zmieniłam lekarza dawał mi dupka na drugą fazę cyklu i w lipcu zaszłam w zdrową ciążę, ale przez I trymestr brałam luteinę mimo wysokiego progesteronu jednak kazał brać, teraz II trymestr i już nie biorę nic prócz witamin

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 16:59

• wannahaveababy Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2018, 10:58

• Leira Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie. Wczoraj miałam betę 33 tysiące, wg tego to 6 tydzień i widać sam pęcherzyk ciążowy bez woreczka zoltkowego i zarodka. Jeden lekarz mówi, że to puste jajo plodowe, że już nie ma szans. A drugi że jak beta rośnie to jest nadzieja na serduszko. Jak myślicie mam jeszcze szansę? Jak u Was beta rosła przy pustym jaju płodowym? Z góry dziękuję za odpowiedzi.

6 tydzien to moze byc za wczesnie, tzn jesli Twoja owulacja przesunela sie o tydzien lub dwa, co sie czesto zdarza, to serduszko moze byc widoczne w 7-8 tygodniu.

POCZEKAJ, co najmniej do 8 tygodnia, potem USG, nie daj sie wyskrobac za wczesnie bo nie takie przypadki sie zdarzaly! Uszy do gory i cierpliwie czekaj, bedzie dobrze, zobaczysz.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 17:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 17:00

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po pustym jaju w następnej ciąży brałam przez 1 trymestr luteine. Ciąża spokojna. Urodziłam tydzień po terminie

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ