Ciąża po pustym jaju płodowym
-
Hej dziewczyny. Ponad rok temu miałam zabieg po pustym jaju płodowym i w końcu zaszłam w upragnioną drugą ciąże Mimo, że widziałam już zarodek z bijącym serduszkiem nie wiem czy mogę być całkowicie spokojna. Jak przebiega wasza ciąża po pustym jaju płodowym ? Czy przyjmujecie jakieś leki w tej ciąży ze względu na porzednią ?
-
hej ja miałam chyba puste jajo w kwietniu, od pozytywnego testu miałam plamienia, potem zmieniłam lekarza dawał mi dupka na drugą fazę cyklu i w lipcu zaszłam w zdrową ciążę, ale przez I trymestr brałam luteinę mimo wysokiego progesteronu jednak kazał brać, teraz II trymestr i już nie biorę nic prócz witamin
-
nick nieaktualny
-
brunetka91 wrote:Dziewczyny, mam pytanie. Wczoraj miałam betę 33 tysiące, wg tego to 6 tydzień i widać sam pęcherzyk ciążowy bez woreczka zoltkowego i zarodka. Jeden lekarz mówi, że to puste jajo plodowe, że już nie ma szans. A drugi że jak beta rośnie to jest nadzieja na serduszko. Jak myślicie mam jeszcze szansę? Jak u Was beta rosła przy pustym jaju płodowym? Z góry dziękuję za odpowiedzi.
6 tydzien to moze byc za wczesnie, tzn jesli Twoja owulacja przesunela sie o tydzien lub dwa, co sie czesto zdarza, to serduszko moze byc widoczne w 7-8 tygodniu.
POCZEKAJ, co najmniej do 8 tygodnia, potem USG, nie daj sie wyskrobac za wczesnie bo nie takie przypadki sie zdarzaly! Uszy do gory i cierpliwie czekaj, bedzie dobrze, zobaczysz. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-