X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża, poród - ogólnie. Pytania - czy to normalne? Czy to już? Itp...
Odpowiedz

Ciąża, poród - ogólnie. Pytania - czy to normalne? Czy to już? Itp...

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Reniiata Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2020, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje drogie bellybestfriendki...
    Mam za sobą 4 porody (5 ciąż).
    Można powiedzieć, znam temat od podszewki.
    - porod wywoływany
    - fizjologiczny od a do z
    - cc nagłe
    - oraz SN po cc, tzw vbac.

Do rzeczy...
    Potrzebuje parę (naście, dziesiąt 😁) kobiet, które ożywiłyby moją grupę na fb i nie bały się udzielać na tablicy.
    Oczywiście nie namawiam do porzucenia belly, bo to cudowna strona na ktorej sama trochę czasu spędziłam.
    Planuje zostać doulą (kobieta wspierająca przy porodzie i w połogu). Założyłam grupę na fb, dotyczącą ciąży, porodu i połogu. Wiadomo, że to nie bajka i czasami jest ciężko. Mam na niej 7 osób w ciąży (grupę założyłam 26 mają). Dziewczyny chętnie pytają mnie o różne rzeczy, ale prywatnie. Na tablicy wstawiam posty, o które najczęściej mnie proszą. Ale przez algorytmy na fb grupa, która jest słabo komentowana, nie wyświetla się w wyszukiwarce. Nikt jej nie znajdzie.
    Ciąża i poród to moja pasja, chce w to iść. Ale wiadomo, to współpraca. Sama nic nie zdziałam.
    Gdyby ktoś chciał pomóc, pogadać, popytać, zapraszam. Link mam w stopce.

Zapraszam też, do ogólnych rozmów tutaj. Co was męczy, czego się boicie, a może w ogóle się nie boicie 😊
    Jeśli ktoś woli pozostać anonimowy, tutaj też możemy o tym pogadac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2020, 13:48

malami.91 lubi tę wiadomość

Ciąża - poród, połóg - grupa fb
    Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
    Mama czterech ❤️
    Mama aniołka 9.2018r
  • Reniiata Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2020, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    👍

Mama czterech ❤️
    Mama aniołka 9.2018r
  • Reniiata Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2020, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapraszam 😊

Mama czterech ❤️
    Mama aniołka 9.2018r
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ