X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża, poród - ogólnie. Pytania - czy to normalne? Czy to już? Itp...
Odpowiedz

Ciąża, poród - ogólnie. Pytania - czy to normalne? Czy to już? Itp...

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Reniiata Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2020, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje drogie bellybestfriendki...
    Mam za sobą 4 porody (5 ciąż).
    Można powiedzieć, znam temat od podszewki.
    - porod wywoływany
    - fizjologiczny od a do z
    - cc nagłe
    - oraz SN po cc, tzw vbac.

Do rzeczy...
    Potrzebuje parę (naście, dziesiąt 😁) kobiet, które ożywiłyby moją grupę na fb i nie bały się udzielać na tablicy.
    Oczywiście nie namawiam do porzucenia belly, bo to cudowna strona na ktorej sama trochę czasu spędziłam.
    Planuje zostać doulą (kobieta wspierająca przy porodzie i w połogu). Założyłam grupę na fb, dotyczącą ciąży, porodu i połogu. Wiadomo, że to nie bajka i czasami jest ciężko. Mam na niej 7 osób w ciąży (grupę założyłam 26 mają). Dziewczyny chętnie pytają mnie o różne rzeczy, ale prywatnie. Na tablicy wstawiam posty, o które najczęściej mnie proszą. Ale przez algorytmy na fb grupa, która jest słabo komentowana, nie wyświetla się w wyszukiwarce. Nikt jej nie znajdzie.
    Ciąża i poród to moja pasja, chce w to iść. Ale wiadomo, to współpraca. Sama nic nie zdziałam.
    Gdyby ktoś chciał pomóc, pogadać, popytać, zapraszam. Link mam w stopce.

Zapraszam też, do ogólnych rozmów tutaj. Co was męczy, czego się boicie, a może w ogóle się nie boicie 😊
    Jeśli ktoś woli pozostać anonimowy, tutaj też możemy o tym pogadac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2020, 13:48

malami.91 lubi tę wiadomość

Ciąża - poród, połóg - grupa fb
    Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
    Mama czterech ❤️
    Mama aniołka 9.2018r
  • Reniiata Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2020, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    👍

Mama czterech ❤️
    Mama aniołka 9.2018r
  • Reniiata Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2020, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapraszam 😊

Mama czterech ❤️
    Mama aniołka 9.2018r
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ