X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża, praca
Odpowiedz

Ciąża, praca

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • AgnesMi Nowa

Wysłany: 19 stycznia, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry , potrzebuję pomocy odnośnie zasiłku chorobowego w ciąży oraz zasiłku macierzyńskiego i rodzicielskiego
    Mianowicie mam pytanie ile muszę przepracować w firmie w której mam umowę na czas okreslony aby należał mi się zasilek chorobowy w ciąży a później zasilek macierzyński i rodzicielski ? Bardzo dziękuję za każdą odpowiedź, pomoc 😀

• anka013 Koleżanka

Wysłany: 20 stycznia, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego, co się orientuję, to musisz przepracować 30 dni na umowie o pracę. Bo musisz mieć jakoś ustalona podstawę wymiaru składek.

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ