Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
a z innej beczki, Natalia kiedys poruszyłaś temat przepuszczania kobiet w ciazy w Niemczech... ja teraz juz taki spory brzuch i jednak sie mocniej mecze, ale okazuje sie, ze w Niemczech nie ma czegos takiego jak pierwszenstwo w ciazy, nie jest to nigdzie prawnie uregulowane ani zapisane (w Polsce jest), i generalnie NIKT nie przepuszcza.. mozesz sobie poprosic, jesli ktos bedzie uprzejmy moze sie zgodzic albo nie.. wiec stoje w tych wielkich kolejkach, ludzie sie patrza, niektorzy wygladaja, ze im troche glupio, ale nikt jeszcze nie zaproponowal ze mnie przepusci ;/ jak obserwowalam inne laski, to one sie poprostu wpychały, ale ja nie mam takiej odwagi a prosic tez jakos mi glupio jak nie stoi za tym zadne prawo...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia, 20:55
początek starań 2021, pierwsze badania diagnostyczne 2022
07.2022 amh: 0.98 fsh:17.90
12.2022 - HyCoSy, niedrożny lewy jajowód
08.2023 amh: 0.3
03.2024 amh: 0.45
29.04.2024 - pierwsze ivf początek stymulacji
08.05.2024 - punkcja, 3 🥚
13.05.2024 - transfer
24.05.2024 - s-HCG 215, transfer udany
09.09.2024 - połówkowe, 323 g wszystko w normie 🎉
-
W Polsce pierwszeństwo zapewnione prawnie masz w laboratoriach, aptekach i przychodniach. Reszta to polityka firm i zwykła kultura osobista.
W sumie dziwi mnie to trochę w przypadku gdy państwo chce stawiać na polityke prorodzinną.
Wiem, że jest ciężko. Trzymaj się i jak możesz to rób zakupy z mężem. Jak coś to on postoi a Ty pójdziesz usiąść. Ja w ciąży to częściej przepuszczałam niż sama byłam przepuszczana Mnie nie krępowali się zapytać czy mogą przede mnie 🤣🤣🤣
Potem będziesz się wkurzać tylko na samochody zastawiające chodnikiAleale lubi tę wiadomość
-
Aleale wrote:No Niemcy sa dziwni troche, bo z jednej strony bardziej otwarci na homeopatie i inne “heilpraktiker”, z drugiej taka tradycyjna medycyna bardzo ostrozna i tradycyjna.
no i w pl wiadomo to wszystko innowacyjne to tez trzeba prywatnie, ale oferta prywatna jest cenowo dobrze dostepna..
urofizjoterapia tez ! nawet nie wiem, czy tu cos takiego jest, nie udalo mi sie znalezc. na pewno jakis czas po porodzie bede chciala sie wybrac do polski ogarnac takie wizyty, ale pewnie po paru miesiacach dopiero.
Potworzasta i co polozna mowi na to? co podejrzewa jako przyczyne? a probowalas takiego masazu “ I love U” https://mamadu.pl/172343,masaz-brzuszka-i-love-u-pomaga-na-wzdecia-i-bol-brzucha-u-dziecka -