X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • annaki Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek ja wychodzę vz założenia że nic na siłę, nie ma co sobie włosów z głowy rwac, dziecko na mm tez się wychowa i denerwuje mnie np podejście moich kolezanek, nakręconych na karmienie piersią, że mm to "trucizna" i ciągle mnie strofowaly że mam walczyć o mleko, nie potrafiły zrozumieć że ja nawet psychicznie nie byłam w stanie sobie z tym poradzić bo po prostu karmienie piersią mnie stresowalo, no przykre to ale prawdziwe.
    Tak wiec Samuelek wychowa się tez na mm, dalas mu ile moglas, ważne żeby głodny nied był :-)

Muniek lubi tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek ja popieram Annaki. Odciagalam mleko prawie dwa miesiące ale i tak zawsze maly dostał przynajmniej jedna butle mm. Jest zdrowym i radosnym chlopakiem. Nawet pielęgniarki w szpitalu mówily ze obecnie mm wcale nie jest dużo gorsza niz cyc. Mnie tak jak Annaki karmienie piersią mega stresowalo i polozna mi mowila ze to widac i ze będzie lepiej ściągać...udalo się ile się udalo i jest ok. A nawiedzonych osób nie slucham.

Witaj Berlinianka. Ja nie z Berlina ale miałam cc na życzenie a troche właściwie z uporu i inaczej nie wyobraża sobie rodzic;) Powodzenia w staraniach :)

Muniek, annaki lubią tę wiadomość

• Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc mamusie pisałaś juz kiedyś ale nie pamietam jaki miałam nick jestem mama 6 msc Colina . Pisałam w temacie kiedyś co chodziło o "dojarkę " mleka :)

Zapytam jeszcze bo nie potrafię sie dokopać sa moze jakies mamusie z okolic Bonn ?
    Dziewczyny mam do sprzedani tez duzo ubranek dla chłopca bujaczek elektryczny łóżeczko przystawiane do lozka rodziców z chicco kosz wiklinowy .

A teraz moje pytanie . Co dajecie swoim dzieciaczka na noc do jedzonka ? Colin jest na aptamilu 2 przesypia od 20:00 do około 4 nad ranem jest ok . Dawałam z aptamil juz Abend Fläschchen od 6 msc ale spał mi tylko do 1 w nocy i budził sie z płaczem
    Wygłodniały wyczytałam ze to jest naładowane mega cukrem niby sie naje ale sYbko przechodzi .kupilam tez z aptamil kaszkę na noc ale nie smakuje . Sloiczkk z hipp na noc wychodzą mu z buzi same nie smakują . Jedynie kaszka z bebevita malina truskawka jest ok ale bardziej chodzi mi o cos co colin mógł by pic ? Jest nauczony zasypiać czy butli . Powiem tam juz i tak męczymy sie z obiadkami i owocami Colin ma dziwna modę po każdej łyżeczkę wkładać rączki do buzi wiec przy tych dwóch posiłkach muszę poświecić duzo siły a jak mam jeszcze wieczorem przed spaniem to robic to szczerze odpadam .
    Z góry dziekuje za odpowiedz .
    Pozdrawiamy Magda o colin

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny bardzo za te słowa,bo ja właśnie powiem wam że czułam taką presję otoczenia na karmienie piersią że u mnie psychoza się udzieliła. Zaczęłam popadać w depresję,że jaka ja matka jestem że nie umiem wykarmic swojego dziecka.
    Ale pogodzilam się z tym w końcu i stwierdziłam że nie jestem przecież jedyna z tym problemem i tyle dzieci wychowalo się na mm i są zdrowe,śliczne i radosne. Więc i mój Samuś też taki będzie i koniec. Jak ktoś mi coś znowu powie to już nie ręczę za siebie :-) :-)
    Kochane jesteście <3

annaki lubi tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3

Wysłany: 7 czerwca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze trafiłam ba koniec rozmowy . Jesli mogę wtrącić ja tez karmie od początku mm . Troche mam wyrzuty ale mój syn rozwija sie idealnie nawet za szybko przybiera pięknie na wadze rosnie jak na drożdżach wiec chyba nie ma powodu do paniki

Muniek lubi tę wiadomość

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Melka Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek bardzo dobrze ze tak podchodzisz do tematu!
    Jesli ty sie stresujesz to dziecko to czuje. Nie po to wymyslono mm zeby z niego nie korzystac!
    Glowa do gory. Zdrowie najwazniejsze!.
    Sa mamy ktore moga karmic latami, ale sa tez i takie ktore nie maja tego mleczka na tyle by starczylo bobaskowi :)
    Glowa do gory... jest dobrze

Muniek lubi tę wiadomość

• Muniek Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ten stres mnie chyba wykańczał. Ale już jest w porządku,tym bardziej że mężuś mnie wspiera :-)
    Jeszcze raz wielkie dzięki za miłe słowa :-) :-)

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • annaki Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena 2202 moja Lena do 6 mies spała pięknie, od 2 mies cała noc mimo ze była tylko na mm, czasem z kleikiem czasem z kaszką ale tak na rzadko żeby leciało przez smoczek. Było to bez różnicy bo i tak spała, potem zaczęło iść kilka zębów na raz i bez różnicy co jadła to i tak się budziła często, nawet jadła kaszkę tak na gęsto że łyżka stała a i tak potrafiła obudzić się po 3 godz głodna. Teraz je samo mleko na noc i śpi tak do ok 2 w nocy, potem znowu musi zjeść i juz do 7-8 rano, czasem nie je wcale, czasem wystarczy że napije się wody, nie wiem od czego to zależy wiec daję samo mleko bo różnicy nie ma :-) , mam tez taką abend flaschen ale z hipp i bez cukru, ale śpi tak samo jak po mleku :-) , chyba trzeba się z tym oswoić, nie każde dziecko będzie spalo cała noc.może Twojemu małemu idą ząbki, może za ciepło lub jeszcze cos innego, no widac tak ma, nie ma przepisu na sen bo każde dziecko inaczej śpi :-)
    Możesz zagescic trochę kleikiem lub kaszką np z sun baby, one są bez mleka i bez cukru i bez żadnego smaku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 12:29

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berlinianka- Witaj :-) Ja tez jestem z Berlina ale z Marienfelde wiec na wspolne spacerki raczej nam do siebie daleko :-(

Marta- No fajnie ze sie odezwalas ;-) Pogoda piekna sie zrobila wiec moze masz ochote na spacerek po parku. Ja na tygodniu napewno tam bede spacerowac wiec przydaloby nam sie towarzystwo ;-)

Magdalenka- Moj Julianek jest w podobnym wieku jak twoj Colin. Ja teraz malego karmie tak:
    Ok. 7:38-800 kaszka z glutenem,
    11.00- mleczko Milupa pre 200 ml
    14.00- obiadek warzywny,
    17.00- kaszka Aptamil 4 msc
    19:39- mleczko Milupa pre 200 ml.

Julianek budzi sie raz na mleczko o ok 24- tej a potem do rana juz przesypia nocke.

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • Berlinianka Przyjaciółka

Wysłany: 7 czerwca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Magdalena2202 - nie bardzo mam doświadczenie bo ja z tych długo karmiących ale na pewno poleciłabym Ci mleko HIPP jako jedyne jest bez cukru dla dzieci w każdym wieku, a jak chcesz żeby dłużej spał co prawda ma dopiero 6 miesiecy wiec uważam że długo śpi od 20 do 4 rano. ale do rzeczy proponuje w butli (lub kubku jeżeli już uczysz) mleko z kaszką, nie wiem ile ma być miarek mleka na tym etapie ale cześć zastapić kaszką. również polecam hipp bez cukru, zwłaszcza na noc, żeby uniknąć próchnicy bo skoro zasypia ci przy butli to domyslam się że zębów już nie myjesz.

qb3c3e5e6ni45jhf.png

Wysłany: 7 czerwca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje wam za rady ale mleka nie zmienię od początku jesteśmy na aptamil i będę sie go trzymać . Zębów jeszcze nie mamy wiec nie ma co myć :)
    Mam ewentualnie takie cos do zagęszczania mleka przeciw ulewanie sie spróbuje to kupione dawno temu i jeszcze ani razu nie sprawdzone

Rytm jedzenia mamy juz opanowany znaczy o 20 mleko o 13 obiad o 18 owoce reszta dnia jak jest głodny to mleko ok 150mlm

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png

Wysłany: 7 czerwca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melka wrote:
    Sa mamy ktore moga karmic latami, ale sa tez i takie ktore nie maja tego mleczka na tyle by starczylo bobaskowi :)
    nie żebym była nawiedzona ale nie zgadzam się z tym, każda matka ma na tyle żeby starczyło. oczywiście są różne rzeczy które przeszkadzają w karmieniu piersią np. stres o którym piszecie i ok nie ma nikt obowiązku karmić piersią, mm tez jest ok, ale to nie zmienia faktu że to mleko jest, tylko niestety walka na poczatku o nie jest bardzo trudna.

Mamax - hm.. no 25km mi pokazuje google ;/ a co o szpitalach powiesz?

qb3c3e5e6ni45jhf.png

Wysłany: 7 czerwca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berlinianka
    Chodzi ci o zwykła kaszkę manna ? Na mleku normalnym czy tym od colina ?

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png

Wysłany: 7 czerwca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamax
    Ile wazy i ile cm ma twój synus ? Powiedz mi co juz robi w tym wieku ?

Ah jeszcze pare dni temu na U lekarz zalecił podawać jajko jak to robicie w jakiej ilośc ?

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png

Wysłany: 7 czerwca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah dziewczyny przepraszam ze tak na pare razy . Jakich kremów używacie dla maluszków na takie mocne słońce ?

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png

Wysłany: 7 czerwca 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzi mi o mleko mm i kaszke jakas z pudelka tez na mm

qb3c3e5e6ni45jhf.png
  • annaki Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krem mam aktualnie babydream 50+, wcześniej miałam hipp
    Jajo dawałam najpierw cwiartke na twardo do obiadku, potem pól, potem cale, teraz daje sadzone i jajecznicę :-)

nugesuy.png
    ckaimdy.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krem z babydream z Rossmana

qb3c3e5e6ni45jhf.png
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berlinianka wrote:
    nie żebym była nawiedzona ale nie zgadzam się z tym, każda matka ma na tyle żeby starczyło. oczywiście są różne rzeczy które przeszkadzają w karmieniu piersią np. stres o którym piszecie i ok nie ma nikt obowiązku karmić piersią, mm tez jest ok, ale to nie zmienia faktu że to mleko jest, tylko niestety walka na poczatku o nie jest bardzo trudna.

Mamax - hm.. no 25km mi pokazuje google ;/ a co o szpitalach powiesz?
    No nieprawda! Ja marzylam o karmieniu piersia, przystawialam corke, odciagalam laktatorem, pilam wszystkie herbaty cuda wianki stosowalam i mleka bylo coraz mniej mimo ogromnych checi i zapalu, wiec niestety nie zgadzam sie z Toba.

Muniek masz racje nie zadreczaj sie, najwazniejsze jest zdrowie dziecka:)

Witaj Magdalena,
    ja stosuje krem Bübchen z filtrem 50.

Mamax musimy sie umowic na ktorys dzien zeby razem pospacerowac:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 20:04

oar843r8kh12ukn4.png
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berlinianka- Uwazam dokladnie jak Marta. Tez bardzo chcialam karmic piersia przy kazdym moim dziecku. I tez walczylam o pokarm ale to nic nie dalo. Samym cycem karmilam tylko dwa tygodnie potem musialam dokarmiac. Przy starszym dokarmialam do trzech miesiecy a mlodszego do dwoch potem msialam przejsc na mm :-(
    Co do szpitala to nie znam zadnego z twoich okolic wiec nie pomoge. Ja dwukrotnie rodzilam w st. Josepf i bylam z niego bardzo zadowolona. Polozne tez mialam polki ale one tez pracuja na mojej dzielnicy. A do jakiego ginekologa chodzisz?

Magdalena- Nie wiem dokladnie ile wazy i mierzy moj synek bo juz z dwa miesiace nie bylismy u lekarza. Ale jest duzym dzieckiem i mysle ze wazy ok 9 kg a ubranka nosi na rozmiar 74-80cm. Nie potrafi jeszcze za duzo robc bo jak pisalam w wczesniejszych postach ma podejrzenie o obnizone napicie miesniowe ale cwicze z nim codziennie i widze juz lekka poprawe wiec mysle ze bedzie dobrze :-) Narazie przekreca sie juz na boczek ( to nauczyl sie robc dzieki cwiczeniom) i na brzuszek ( chociaz zadko to robi) . Siedzi z podparciem, wklada stopki do buzi, ladnie chwyta i bawi sie zabawkami. Ladnie gaworzy ( mamama, dadada, bababa itp)

Marta- pasuje ci wtorek lub sroda?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 21:39

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
‹‹ 385 386 387 388 389 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ