Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dla mnie narazie tez czarna magia ale bardzo chce zamówić startset ale nie mam
Pojęcia jakie niemieckie są dobre i co tak naprawdę mam kupić na początek lepiej uv lampe
Led czy cholera wie w Polsce mam pare osób które robią ale nie będę zamawiać dobrych produktow w polski
-
Ale pedzicie z tymi postami.
Monika moja szwagierka to urodzona opiekunka do dzieci, każde dziecko umie czymś zająć i chyba na widok każdego dziecka świecą jej sie oczy. Nie bez powodu zostala położną. Mój poród odbierala kobieta, która uczyla ją praktyki i sama mowila, ze moja szwagierka to jedna z nielicznych która tak bardzo nadaje sie do dzieci. I to uosobienie cierpliwosci wyrozumialosci tez traci cierpliwość przy swoich dwóch synach. Starszy szczególnie daje jej popalić i kobieta wychodzi z siebie. Jej starszy syn to taki sam zlosnik jak i twój, wiec nie zalamuj sie nie jestes jedyna
Moja Emi odkad opuścili nas goscie caly czas marudzi i chce na ręce i to tylko moje ręce, jakas masakra. A mąż tylko sie drze ze ja dzwigam... I bądź tu mądry
Magdalena ja kiedyś robilam paznokcie, ale juz od jakiś 3 albo 4 lat tego nie robie, wiec nie jestem zbytnio w temacie. -
Magdalena ja robie i zelowe i hybrydy... zelowe robie sama juz od 2007 roku zaczelam jako samouk zaraz po skonczeniu liceum... wiec juz prawie 10 lat...
Monika no cierpliwa mega... choc tez pewnie mam za dobre serce bo ile razy juz na prawde mam mega dosc a on jeszcze obrazony bo najbardziej pokrzywdzony i dobie mysle ide w cholere to zaczynam sie zastanawiac jak on by sobie sam poradzil... no i z drugiej strony ten strach czy ja bym sobie poradzila... ehhh...
A wlasnie nie dalej jak przed godzina czytalam mu ankiete mojej siostry w zwiazku z adopcja psa i byl punkt jak by postapila w razie przeprowadzki rozstania z partnerem itp jakby pies byl tym zestresowany lekliwy zaczal by gryzc buty czy siusiac w domu a maz do mnie no widzisz nie mozesz mnie zostawic bo pies ci buty pogryzie... no brak mi slow... w swieta to scene zrobil obrazy na wszystkich przy stole podczas gry w panstwa miasta bo za azybko pisalismy i on sie zastanowic nie nadazyl... szkoda nerwow czasem...
Szkoda ze tak daleko... Ale paczka bylaby urocza i jaka głośna haha...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyOjjj Cierpliwa...moj byly potrafil zadzwonic do mnie w nocy o 3:00 ze jest mu źle bo jest niedobry dla mnie i ma line i idzie się powiesic, wiec ja się zbierałam (to nic ze mialam wstać o 6:00 do pracy czy iść do szkoly na 12 godzin wykladow) i lecialam jak glupia zeby debila "ratować" bo mialam za miekkie serce, balam sie ze cos sobie zrobi i ze ja bez niego nie dam rady. Ktoregos takiego telefonu, po jakichs jego wyrzutach i klotni wczesniej, powiedzialam to idz się powies tylko powiedz jakie kwiaty chcesz na grobie i sie rozlaczylam. Bylam tak zmeczona tym wszystkim, wiecznymi pretensjami, obrażaniem sie, i jak sie okazalo licznymi zdradami, ze dopiero rano sobie uświadomiłam co powiedzialam. I co, nic sobie nie zrobil. To byl definitywny koniec. Pozniej oczywiście jeszcze mnie winil ze jestem niedobra, ze sie nie troszcze o niego ale mi juz bylo tak lekko na sercu, ze mialam w dupie jego wywody. Okazalo sie ze bez niego zrobilam więcej, byłam szczególnie szczęśliwsza bez niego a gdybym z nim zostala wysylalabym mu paczki do więzienia i pewnie bylabym winna temu ze on tam siedzi. A jeszcze kilka miesiecy po zerwaniu, jego nowa dziewczyna i on wywalili taki numer z grozbami pod moim adresem, że zlozylam "zażalenie" do prokuratury.
Nie namawiam Cię do odejscia, wiem też jak ciężko to zrobic, ale zrob coś dla siebie, zastanow sie kiedy ostatnio bylas szczesliwa tak naprawdę i dąż do tego zeby tak bylo częściej. -
Cierpliwa
Czy kupujesz wszystko w Polsce czy tu w Niemczech ? Zastanawiam sie nad tym zestawem jeśli mogła byś spojżeć czy jest ok do tego wiadomo muszę dokupić tylko pilniki 100/180 tak i będzie cacy?
http://www.german-dream-nails.com/jolifin-carbon-colors-uv-nagellack-einsteiger-set
Zależy mi zeby robić kolorki ładne z stemplami ewentualnie naklejkami wodnymi
I czy jak kupie ten żel to będzie pasować do tez reszty co jest w zestawie wyżej ? Czy znów do tego żelu trzeba inne basy itd ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 21:46
-
Monika oj to moj maz tez sie yopic szedl.. masakra z niektorymi chlopami...
A szczealiwa hmmm ostatni raz bylam chyba jak dowiedzialam sie o ciazy...
Ciezki jest taki zeiazek wiem dlatego niczego nie wykluczam wiem ze moze roznie byc wiec dlategonod razu interesowalam sie kwestia pomocy dla auzubi kiedy nie starcza na wszystko...
Powiem szczerze ze kiedy odeszlam z jednej strony czulam strach inwyrzuty simienia a z drugiej jakis taki spokoj... mieszkalam wtedy z kolega z pracy wlasciwie szefem mojego oddzialu (nie mialam dokad isc odejscje to byl impuls) i o ironio otrzymalam duzo wiecej wsparcia jak od meza w ciezkich chwilach... moglam na niego zawsze liczyc w kazdej sytuacji...
Wlasnie ten Ausbildung bylby czyms takim dla mnie z czego moglabym byc dumna jesli.mi sie.powiedzie... ale odwlekalam zawsze bo nie bylam pewna no i balam sie.kwestii finansowych jesli bym nie wytrzymala tak dluzej... a teraz znalazlam cos co mnie za serce chwycilo i wlasnie zorientowalam sie ze na jakas pomoc.mozna liczyc w razie czego wiec czuje sie pewniejsza...
Magdalena mysle ze byloby ok Jolifin ma dosc fajne zele z tego co sie orientuje... jesli o hybrydy chodzi nie wiem bo nie uzywalam... Ja wszystko kupuje tutaj... zele ostatnio od jednego sprzedawcy bo jakos sprobowalam bo stary mongdzies zniknal z oka i mi podpasowaly... a hybrydy semilac sa dobre i szczerze polecam Striplack od Alessandro... jego mozesz uzywac z lampa uv jak i z ledowa (do zestawu jest dodana led wiec jesli bierzesz pod uwage tez zele lub inne hybrydy tylko na uv kupilabym lampe uv osobno a zestaw lakierow itp osobno bez lampy) ogolnie.Alessandro ma super produkty, jego zele znam jeszcze z pl z kursu sa super ale cholernie drogie w pl byly...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Ewelina ja co prawda nie do porodu bo jeszcze wszystko przede mna ale jak zaczynalam przygode z Kinderwunschzentrum to sama z tego co wiedzialam ze moze byc o czym lekarz moze mowic narzady rozrodcze itp szukalam sobie w necie nazewnictw zebym kojarzyla o co chodzi jak lekarz bedzie proponowal rozne opcje... bylam w tym czasie w polowie sprachkursu wiec moj niemiecki tez nie byl.na zadnym super poziomie...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Cierpliwa te inny firmy co podałaś trochę drogie myśle ze na początek na naukę wystarcza mi te co dałam link wczoraj zamówiłam zobaczymy co przyjdzie jak już będę umiała ładnie to zamówię te od tego Alessandro . Powiedz mi czyn ściągasz hybrydy ? Masz te takie specjalne "spinki" na palce czy poprostu zmywaczem z acetonem ?
-
EWELNA kup (albo gdzies za darmo tez mozna dostac takei gazetki) jakas gazetke o dzieciach, porodzie itp. ALbo jakas ksiazke. Np. Die Hebammen‑Sprechstunde. Ta ksiazka jest bardzo ciekawa i napisana prostym jezykiem. Nauczysz sie wtedy slow.
Wiesz, costam sie by przydalo wiedziec. Moze poprostu sama sobie powymyslaj jakich slow nei znasz. Albo na internecie znajdz jakas historie porodu i tam napewno bedzie wiele slowek ktorych mozesz sie nauczyc. -
nick nieaktualnyCierpliwa najwazniejszy jest wzajemny szacunek i świadomość tego ze nie jest się od nikogo zależnym.
A co do jezyks to ta koleżanka ci ten Bafög dostała jak tu przyjechala to niewiele umiała po niemiecku, tutaj tez kurs robila, ogolnie jest tu jakies 3 lata moze 4, Bafog ma jakoś od 2.
Ewelina przypomnij sobie z pierwszego porodu co by ci sie przydalo i przetłumacz albo napisz tu i wspólnie coś poprobujemy. Wbrew pozorom nie sa Ci potrzebne raczej ściśle medyczne trminy tylko raczej coś typu oddychaj, podnies sie do góry, poloz na boku... -
Magdalena no najtansze nie sa ale jedyne jakie moge polecic ci na przyszlosc bo mam pewnosc ze dobre... ale te co zamowilas tez powinny byc dobre bo wiem ze firma ma dobre zele.wiec mysle ze hybrydy tez powinny byc dobre... daj znac jak dojda czy jestes zadowolona... i jak bedziesz wskazowek.potrzebowala pisz smialo
Monia no ja dalej gdzies przezywam to ze niektorzy obcy ludzie potrafia mi dac wiecej wsparcia jak wlasny maz a on jeszcze niezadowolony chodzi ze ja tylko na jiego narzekac potrafie...
Myslenze sie zorientuje co i jak zloze papiery moze i na Hebamme i Gesundheit/krankenpfleger (jakbym sie na Hebamme nie dostała) i zobacze co bedzie sie dzialo... ja sie okaze ze sie dostalam wtedy bede sie martwic dalej...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualnyCierpliwa super! Bardzo dobra decyzja bo masz cos w zanadrzu. Ja roblam ten kurs i od poniedzialku wysylam cv razem z Zwischenzeugnis bo na pelny certyfikat musze troche poczekac. Mam zaproszenie na dwie rozmowy a trzecią mialam dzis przez tel. Chodzi mi o to ze niemiecki papierek zrobil znacznie wiekszy ruch niz samo cv z polskim doswiadczeniem wiec Twoj Ausbildung moze tylko pomoc, tak mysle.
Ola chcialo ci sie szukac? Ja wiem ze tu juz ktos o tym pisal, ale jestesmy na ponad 800 stronie a Ty to znalazłaś jakby w "sredniowieczu"Ewelina1989 lubi tę wiadomość
-
Monia wierze ze to ten certyfikat zrobil... u mnie juz duzo dalo wpisanie w cv certyfikaty te wszystkie ze sprachkursu... w sumie jakis czas temu zmienialam prace i wyslalam cv do 5 altenheimow z mysla ze moze jakis sie odezwie tymczasem odezwaly sie i moglam wybierac posrod 4... bylam w wielkim szoku...
A jak to jest ze świadectwem? Bo przypuszczam ze przed bewerbungiem na te ausbildungi musze je dac turaj do uznania?
Jak dobrze ze zawsze o wszystko tu popytac mozna...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualnyCierpliwa chyba tylko do tlumaczenia, bo Ty nie uznajesz zawodu tylko go się tu bedziesz uczyc jakby od nowa. Moge tez podpytac tej kolezanki, bo ona cos z rehabilitacją robi a w PL studiowala, a sama stwierdzila ze latwiej bedzie jak tu Ausbildung zrobi. Ja tez jak nue znajde pracy do kwietnia to ide na Ausbildung i mam to w nosie.