Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w podwójnej macicy
Odpowiedz

Ciąża w podwójnej macicy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nathaliee Debiutantka

Wysłany: 24 września 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy są na forum dziewczyny, które urodziły mając podwójną macice?
    Ja urodziłam się z taką wadą, mam dwie odrębne macice i dwie szyjki. Jestem w 10tyg ciąży po mniej więcej roku starań. Na szczęście zaszłam w ciążę w większej macicy, więc to dobrze wróży. Natomiast.. Boję się, staram się nie czytać za duzo w internecie i lekarz też mnie uspokaja, a miał już kilka pacjentek z taką przypadłością, jednak nie dopytywałam się o szczegóły. Wiem tylko, że czeka mnie cesarka. Ogólnie czuję się dobrze, mdłości raz są, raz nie ma, brzuch lekko pobolewa, od kilku dni może trochę mocniej, jak na okres, plamień żadnych nie mam. Biorę dopochwowo luteine oraz duphaston, lekarz powiedział, że do 12tyg będę brała. Za tydzień mam kolejną wizytę i jestem z jednej strony bardzo zestresowana, a z drugiej na maxa podekscytowana.
    Zależy mi na tym, żeby znaleźć kogoś, kto ma już doświadczenie z całym przebiegiem ciąży przy takiej wadzie, na co zwrócić uwagę i przede wszystkim czy są szanse, że wszystko będzie dobrze?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ