X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w trakcie urlopu wychowawczego
Odpowiedz

Ciąża w trakcie urlopu wychowawczego

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kocia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie mogę znaleźć odpowiedzi na moje pytanie w necie, może ktoś miał taką sytuację: jeżeli w trakcie urlopu wychowawczego (tego bezpłatnego) kobieta zajdzie w ciążę i idzie na zwolnienie lekarskie a później na macierzyński po urodzeniu dziecka, to jak jest liczona średnia wynagrodzenia do wypłaty zasiłku? wiem, że normalnie bierze się średnią z ostatnich 12 miesięcy ale co jeśli np. 5 ostatnich miesięcy nie otrzymuje się wynagrodzenia z racji przebywania na wychowawczym? jak to się liczy? ktoś wie?

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urlopu wychowawczego nie bierze się do średniej zasiłku tylko ostatnie 12 miesięcy przepracowane ciągiem czyli okres sprzed pierwszej ciąży. Dostaniesz więc taki sam zasiłek jak na zwolnieniu w pierwszej ciąży i na macierzyńskiem po urodzeniu pierwszego dziecka.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ