ciaza z nadwaga
-
Witaj Basik
Ja jestem i to ze sporą nadwagą... Pamiętam Cię z wątku STARANIA Z NADWAGĄ i bardzo się cieszę, że Ci się udało Też się tam kiedyś udzielałam, nawet schudłam w tamtym roku 10kg ale później waga stanęła jak zaklęta.
W styczniu udało mi się zajść i jak dotąd wszystko jest dobrze
Jestem już po badaniach prenatalnych i pappa a teraz czekam na kolejną wizytę 5.05.
Jeszcze raz gratuluję i życzę spokojnej ciąży
Basik83 lubi tę wiadomość
Kochać Cię było łatwo, zapomnieć niemożliwe...
Mateuszek 26tc [*]
Maleństwo 6/9tc [*]
Michaś moja miłość -
ObecnaDuchem wrote:Nadwagą w ciąży to jest niebezpieczne dla dziecka lepiej schudnąć przed ciążą
ObecnaDuchem... Jak już któraś zaszła to ma usunąć? Nie wierzę czasem w ludzi...
Weź pod uwagę fakt, że nadwaga to niekoniecznie 150 kg, bo przy wzroście 160 cm wystarczy 65 kg, żeby stwierdzić nadwagę . Niebezpeczne to jest takie podejście do życia jak Twoje .
Basik oczywiście, że jest tu mnóstwo ciężarówek z nadwagą i otyłych takżeWiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2017, 09:15
Dorola31 lubi tę wiadomość
"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
-
Hej i mi się udało, a nadwaga nie wynikała z moich fanaberii tylko choroby. Ciąża pojawiła się zaraz po wprowadzeniu odpowiedniego leczenia, ale najważniejsze, że jeszcze dwa miesiące i maluszek powinien pojawić się w moich ramionach:)
-
Another wrote:ObecnaDuchem... Jak już któraś zaszła to ma usunąć? Nie wierzę czasem w ludzi...
Weź pod uwagę fakt, że nadwaga to niekoniecznie 150 kg, bo przy wzroście 160 cm wystarczy 65 kg, żeby stwierdzić nadwagę . Niebezpeczne to jest takie podejście do życia jak Twoje .
Basik oczywiście, że jest tu mnóstwo ciężarówek z nadwagą i otyłych także
Nie napisałam że usunąć ciążę , chodzi o to że kobieta mająca nadwagę nie powinna narażać życia i zdrowia dziecka zachodzące w ciążę , zobacz ile kobiet starających najpierw przechodzi na dietę a potem zachodzi w ciążę , nadwagą skądś się bierze prawda ? A w tych czasach nie chodzi o to że się zjada nie wiadomo jak dużo tylko różne choroby które doprowadzają do tejże nadwagi .
Autorka jest po stratach jak widać , nie życzę jej tego teraz ale widać że owa nadwagą może być tym spowodowana . Miłego dnia -
Ja też mam nadwagę. W pierwszą ciążę zaszłam, jak zgubiłam prawie 18kg, poroniłam. Przylazła totalna niemoc, depresja, a z nią kilogramy. Znów jestem w ciąży i chrzanię tę lekką nadwagę, nie ma teraz najmniejszego znaczenia Zrzucę później. Teraz tylko patrzę, żeby się w wieloryba nie zamienić, bo skłonności mam do tego idealne.
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
ObecnaDuchem wrote:Nie napisałam że usunąć ciążę , chodzi o to że kobieta mająca nadwagę nie powinna narażać życia i zdrowia dziecka zachodzące w ciążę , zobacz ile kobiet starających najpierw przechodzi na dietę a potem zachodzi w ciążę , nadwagą skądś się bierze prawda ? A w tych czasach nie chodzi o to że się zjada nie wiadomo jak dużo tylko różne choroby które doprowadzają do tejże nadwagi .
Autorka jest po stratach jak widać , nie życzę jej tego teraz ale widać że owa nadwagą może być tym spowodowana . Miłego dnia
Kobieta mająca nadwagę w żaden sposób nie naraża swojego życia, a tym bardziej życia swojego dziecka gdy zachodzi w ciążę. Mylisz pojęcia. Nikt nie mówi, że otyłość jest zdrowa, ale od lekkiej nadwagi raczej nikomu się nic nie stanie.
Autorka tematu jest po jednej stracie (przynajmniej tyle widać w podpisie) i ma dwoje dzieci, także nie rozumiem kompletnie skąd wyciągnęłaś takie wnioski
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2017, 10:58
"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
-
Proponuję spytać swojego ginekologa zamiast od razu stawiać sobie diagnozy na podstawie informacji przeczytanych w internecie.
Zapewniam, że powie, że kobiety z nadwagą też rodzą zdrowe dzieci.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2017, 11:28
20.08.2017 -
Hej dziewczynki tak jestem po stracie jednego dziecka ale wtedy akurat nie mialam nadwagi bylam szczupla laska.z nadwaga urodzilam drugie dziecko i jest zdrowe teraz mam nadwage bo nie udalo sie do konca zbic tyle co by sie dalo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2017, 11:45
-
All4love wrote:Proponuję spytać swojego ginekologa zamiast od razu stawiać sobie diagnozy na podstawie informacji przeczytanych w internecie.
Zapewniam, że powie, że kobiety z nadwagą też rodzą zdrowe dzieci.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2017, 11:51
Odiodi lubi tę wiadomość
-
Ja mam 10kg za dużo ;/
U mnie ciąża to niespodziana, właśnie byłam w trakcie diety i ćwiczeń (przed rok udało mi się zrzucić 12 kg - także rok temu było mnie sporo więcej) i myślałam że te ostatnią dychę zrzucę do czerwca, a tu w Marcu się okazało że koniec z ćwiczeniami (lekarz mi nie pozwolił na żadne fitnessy na razie). Także zobaczymy co ze ze mnie wyrośnie -
Jagnam wrote:Czy są jakieś konkretne diety lub produkty które trzeba jeść dla ciężarnych z nadwagą?
Wiadomo że żadnej diety hard, ale cokolwiek co pozwoli zejść z wagi albo chociaż nie dobić do 100kg w trakcie ciąży?Starania od marca 2016
PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery
PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery
PICSI nr 3 - ❄❄❄
27.08.20 - 3.1.1.
5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt
Bobas 1: 04.2021
7.03.24 ETM 3.1.1.
beta-HCG 5dpt - 18,37; 7dpt - 68,32; 9dpt - 68,82; 12dpt - 666,15; 15dpt - 2864
-
Polecam dietę cukrzycową. Praktycznie każdą ciążę zaczynałam z nadwagą/otyłością. Najwięcej ważyłam zaczynając ciążę z najstarszym synem. I z nim cukrzyca ciążowa wyszła w pierszych tygodniach ciąży czyli dieta od początku ciąży. Zakończyłam ciążę z bilansem minus 12kg od wagi wyjściowej czyli po urodzeniu było lekko minus 25kg
3 inne ciaze na końcu +3,5kg wiec i tak po porodzie mniej niz przed 👍
Gorzej zeta waga rosła później...
Dieta cukrzycowa =jedzenie często i po trochu -
Przede wszystkim nie jeść za dwoje. Małe porcje, ale regularnie co 3 godziny. Jeśli problem jest poważny to najlepiej dietetyk. Dieta powinna być pełnowartościowa.
Warto jest uważać na niektóre owoce.
Takie na przykład winogrona w ciąży mają sporo cukru.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2021, 07:04
-