X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciążowy brzuszek
Odpowiedz

Ciążowy brzuszek

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Meggy88 Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2024, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!
    Ja z takim tematem...
    Czy w 3 miesiącu ciąży widać brzuch? Niedługo mam ślub i opięta sukienkę.
    Nie wiem czy będzie widać brzuch, czy leciec ją poszerzyć, jeśli jest taka możliwość.
    Dodam, że jestem szczupła.
    Jak to było u Was w trzecim miesiącu już powiększał się brzuch.

• Mira000 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2024, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 3 miesiącu dziecko jest maleńkie - ma zaledwie kilka cm, więc jako takiego brzuszka ciążowego możesz nie mieć, za to dużo dziewczyn ma potężne wzdęcia, które wyglądają jak brzuch ciążowy :)
    Dodam że ja też jestem szczupła i gdybym nie powiedziała, to nikt nie zauważyłby ciąży, choć mi się wydawało że wszyscy widzą :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2024, 12:36

Madzia35 lubi tę wiadomość

Ja 31, on 34
    marzec 2021 - start starań
    wrzesień 2022 - HBA 32%
    [suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
    3 x cykle stymulowane ❌
    styczeń 2023 - HBA 63%
    3 x IUI ❌
    czerwiec 2023 - HBA ??? są naturalne ⏸️
    02.08.2023 r. - 💙 zarodek + serduszko
    20.03.2024 r. - chłopak
    age.png
  • Mala.mi Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2024, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w trzecim miesiącu nie było w ogóle widać. Tyle, że ja w I trymestrze schudłam przez mdłości i brak apetytu, aż było to dla mnie niepokojące. Ale lekarz mi mówił, że u niektórych kobiet to normalne.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ