X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Cien czy zwidy?
Odpowiedz

Cien czy zwidy?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • natalia16 Nowa

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, nie wiem jak interpretować wynik testu...
    Wczoraj zrobiłam test z samego rana. I niby widzę cień cienia ale taki ledwo widoczny...i zastanawiam się czy mam zwidy czy faktycznie coś wyszło.
    Narzeczony jak wrócił z pracy po południu to powiedział ze coś tam widzi ale też nie jest pewny.
    Okres mam dostać w niedziele. Cykle mam 25-26 dniowe. Wczoraj był 11 dpo.
    Zdaje sobie sprawę ze zrobiłam za szybo ale ciekawość wygrała. Raz już poroniłam i strasznie się przez to stałam niecierpliwa.
    No i dzisiaj odczuwam takie jakby kłucie w jajnikach.
    Nie wiem jak się tutaj wstawia zdjecia zeby pokazać jak to wygląda.
    Co myślicie?

• Iryska Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2020, 18:26

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • natalia16 Nowa

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie chce poczekać do niedzieli.
    Tylko nachodzą mnie myśli ze te bóle jajników ( nie jest to jakiś mocny ból, a raczej uczucie drażniące) spowodowany jest tym ze dostanę okres. I mam też uczucie w dole brzucha dosyć mylące.
    Bo pamiętam ze przed poronieniem do dnia spodziewanej miesiączki nie czułam się ani trochę jakbym miała dostać okres a zawsze tak było ze nawet tydzień przed wiedziałam ze dostane.
    Niby mam jakieś tam "objawy" ze mogę być ale ostatnio też tak było i okres się pojawił.
    Nie wiem czy miałam owulację bo nie sprawdzałam tego u lekarza. Sugeruję się kalendarzem i obserwacją ciała.
    Temperatury zaczęłam dopiero mierzyć od 3 dni codziennie ale tym się nie sugeruje bo bez sensu jeśli nie robiłam tego wcześniej.
    Nie wiem...w głowie mam tylko to ze znowu zaczynam się nakręcać i się zawiodę.

• Iryska Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2020, 18:26

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • kayama Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2020, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I co, pytam z ciekawości ?:) Ja też miałam taki cień cienia w 9 dniu po transferze. A następnego dnia już była wyraźna kreska.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2020, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli cień był różowy, to mozliwe,że ciąża.
    Ja też miałam ledwo widoczny cień w 9 dpo. Później ten cień był coraz wyraźniejszy

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ