Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Myshon23 wrote:Część Dziewczyny, chciałam zapytać, czy można do Was dołączyć?
Jestem w ciąży bliźniaczej po udanym kriotransferze:)
Przy okazji pozwolę sobie na pytanie do Dziewczyn po krio, do którego tc stosowałyście estrofem?
Zapraszamy na fioletową stronę!
Gratulacje
Ja nie miałam krio więc nie pomogę z estrofemem.Myshon23 lubi tę wiadomość
-
Witaj Myshon!
Ja krio tez nie mialam ale bralam progynove do 14tcMyshon23 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Farelka wrote:MYSHON witaj
Kolejna z blizniaczkami
Który jesteś tydzień?
Farelka u mnie dzisiaj 9t0d:) przewidywany tp mam na 11 czerwca;) także z tego, co widzę, wyprzedzam Cię o 1 dzien;)Farelka lubi tę wiadomość
01.17-początek starań
26.02.18-start leczenia w Invimedzie
30.04.18-sonohsg-nieudane
12.06.18-histerolaparoskopia-oba jajowody niedrożne
22.08.18-punkcja, transfer odwołany
21.09.18-criotransfer
On: morfologia 3%, scd 28%
Ona:Amh 3,63 -
Dziewczyny dziękuję za miłe przyjęcie:)
Co do estrofemu to pytam, bo miałam kriotransfer na cyklu sztucznym i w sumie lekarz kazał mi już ten estrofem odstawić i teraz się stresuję,czy to nie za wcześnie?
01.17-początek starań
21.09.18-criotransfer
Ona:Amh 3,63 -
nick nieaktualny
-
Cześć Dziewczyny
Chętnie dołączę do Waszego grona
Mam 28 lat, pierwsza ciąża, pierwsza procedura invitro i udany pierwszy transfer. Czynnik męski, starania od ponad 3,5 lat, 2 nieudane inseminacje i 1 odwołana z powodu zbyt słabych wyników nasienia . Termin mam na 12.06.2019 .
Zizu87, gosia1992, Jvm, Farelka, Myshon23, Paulaa25, Veri, klamka, Figa88, akilegna♥, MagNolia55 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Ale naprodukowałyście
Witam nowe przyszłe mamy i gratulujęSuper, że nas coraz więcej
Lista z terminami porodów nam się znacznie wydłuży
Ile ciąż bliźniaczych
Dziękuję za wszystkie rady. Dziś już się czuję o niebo lepiejNawet wyszłam na chwilę z domu. Dacie wiarę, że mój partner nie wie co to syrop z cebuli?? Przecież to klasyka
Skórka, super wieści! Maluszek na pewno jeszcze posiedziCo nie zmienia faktu, że powoli odliczamy
Z nowości u mnie to plamienia minęły i w końcu mogę zaobserwować śluź ciążowy. Nie ma tego nie wiadomo ile coś tam jestPostanowiłam zmniejszyć Nospę z 3x1 do 1x1 na noc. Zrobiłam to stopniowo. Już nie chcę się tak obciążać. Duphaston odstawiony. W poniedziałek wizyta i mam nadzieję, że odstawimy Encorton i Prolutex. Wtedy została by tylko Luteina i Fraxiparine. To duży strach przy odstawianiu leków ale też ogromny komfort.
Ja Estrofem odstawiłam w 11 tygodniu.
Dziś coś w nocy straciłam poczucie przestrzeni i raz przywaliłam łokciem a raz głową w szafkę nocną
Dziewczyny co radzicie? Najpierw zająć się kompletowaniem ciuszków i artykułów typu wanienka czy inne takie czy raczej zacząć od remontu pokoiku? Sama nie wiem co najpierw lepiej zacząć robić. Musimy bardzo rozłożyć koszty, więc co miesiąc coś musimy robić/ kupić. w pokoiku jest do zrobienia dosłownie wszystko, w tym podłoga.
Farelka, Myshon23, klamka lubią tę wiadomość
-
Lubię czekoladę. Super że się czujesz o niebo lepiej. Teraz ta pogoda taka zdradliwa.
Jak dobrze że Ci nasi mężowie pogłębia wiedzę przy naszych ciazach choćby o takie inf. Co to sok z cebuli hahaha. Ale się usmialamFaceci
A co do Twojego pytanka ja bym chyba zajęła się pokoikiem żeby go doprowadzić do ładu i składuA z ciuszkami na spokojnie
Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość
-
Lubie, ja chyba zaczeła bym od remontu, ale powoli możesz zaczac już cos kupować,ja przeznaczyłam 100zl co miesiąc na zakupy dla małego szukałam dużo okazji na olx. Jak skończycie remont bedziesz mogła zacząć prać ciuszki i juz układać w szafki.
-
Lubię Czekoladę również radzę zacząć od remontu pokoju. U nas remont dopiero w trakcie a dużą część wyprawki już dostałam od bratowej i był problem żeby to gdzieś pochować. Czekam już na malowanie żebym wreszcie mogła to wszystko przenieść do pokoju Córeczki.
Warto żebyś zaczęła się rozglądać za wyprawką, ewentualnie kupiła coś jak trafi się okazja (podobnie jak Rubi przeglądałam olx). Ja mam wiele rzeczy powybieranych ale nic nie kupuję tylko regularnie odkładam kasę. I w przyszłym miesiącu zakupyBo jak już wybierzesz to wydanie pieniędzy nie będzie trudne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 18:17
-
Lubię_czekoladę wrote:
Ja Estrofem odstawiłam w 11 tygodniu.
Powiedz prosze na jakim cyklu miałaś CRIO?
Ja miałam na naturalnym i też estrofem. Jestem chyba jakimś odsobnionym przypadkiem...Może jest tu ktoś na forum kto miał podobnie?
2019 Natalka -
Witam wszystkie Kobietki❤️ Mam nadzieje,ze już oficjalnie mogę się turaj zameldowac;) Ja jestem po wizycie, mamy jedno silnie bijące ❤️. Piękny widok. Jestem przeszczesliwa;)
Farelka, Zizu87, Myshon23, Lubię_czekoladę, AnnMari, Veri, Paulaa25, Figa88, akilegna♥, MagNolia55 lubią tę wiadomość
👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
07.2020 Crio❄️😞
09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka -
Doriska87 wrote:Powiedz prosze na jakim cyklu miałaś CRIO?
Ja miałam na naturalnym i też estrofem. Jestem chyba jakimś odsobnionym przypadkiem...Może jest tu ktoś na forum kto miał podobnie?
-
Dzięki dziewczyny
Macie rację
Zaczniemy od pokoju
Zabieram się za zbieranie inspiracji
Muszę zrobić listę co jest potrzebne do takiego pokoiku. Oprócz szafy (będzie duża wnękowa) i łóżeczka już nic nie przychodzi mi na myśl
Super pomysł, żeby jednak albo jak się nadarzy okazja kupić dla maluszka lub właśnie już powybieraćTeż tak zacznę robić
-
Lubię_czekoladę wrote:Dzięki dziewczyny
Macie rację
Zaczniemy od pokoju
Zabieram się za zbieranie inspiracji
Muszę zrobić listę co jest potrzebne do takiego pokoiku. Oprócz szafy (będzie duża wnękowa) i łóżeczka już nic nie przychodzi mi na myśl
Super pomysł, żeby jednak albo jak się nadarzy okazja kupić dla maluszka lub właśnie już powybieraćTeż tak zacznę robić
U nas będzie łóżeczko, komoda z przewijakiem, jakaś dodatkowa szafka na ubranka i wygodny fotel. Dodatkowo dokupujemy dostawkę do łóżka do naszej sypialni bo na początku chcemy, żeby Córeczka spała z nami w sypialni a zwykłe łóżeczko się nie zmieści. -
Lubię czekoladę tak jak dziewczyny piszą też zaczęłabym od remontu pokoju:) a jak on już będzie gotowy to wtedy na spokojnie będziesz mogła zająć się resztą
Cieszę się, że plamienia u Ciebie ustąpiły, wiem, że potrafią napędzić strachu.
Doriska87 na cyklu naturalnym też stosuje się estrofem:) on ogólnie przygotowuje endometrium do tego, żeby mógł się zagnieździć zarodek. Także nie musisz się martwić
Ja dla pewności napisałam jeszcze do swojego lekarza i mi odpisał, że spokojnie mogę ten lek już odstawić. Nie powiem, stres jest.
01.17-początek starań
21.09.18-criotransfer
Ona:Amh 3,63